Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

A Life Divided - Human
Jaar van release: 2015
Label: AFM Records

A Life Divided - Human

De Duitse electrorockformatie A Life Divided bestaat al sinds 2003 en beleefde zijn grote doorbraak in 2011 met het uitkomen van het album Passenger met bijbehorende successingles. Dat succes beleven de heren echter wel vooral in eigen land, want buiten de Duitse grenzen wil het nog niet echt lukken. Wellicht dat daar verandering in komt met de derde plaat voor AFM Records, want Human deze bevat een flink aantal aanstekelijke, radiovriendelijke nummers.

De mengelmoes van gothic, electro rock en snerpende gitaren van dit viertal ligt in het straatje van Oomph!, Eisheilig, Unheilig en Tanzwut. A Life Divided lijkt echter een meer commerciële inslag te hebben dan vergelijkbare groepen, met iets te sentimentele teksten en muziek die erg pakkend is. Ook de heldere en jeugdige vocalen zorgen voor een toegankelijkere sound. Niet dat die elementen nadelig uitpakken voor de groep, want vrijwel alle dertien songs op Human steken goed in elkaar en zijn ook nog eens interessant genoeg om naar te blijven luisteren, hoewel het allemaal niet heel ingewikkeld wordt en er geen grote verrassingen in de muziek te vinden zijn.

De plaat komt wat traag op gang met opener Burst, dat in tegenstelling tot de titel nog niet heel hard wil knallen. De echte actie begint pas bij The Most Beautiful Black waarmee een sterke serie songs wordt ingezet, die slechts onderbroken wordt door het ietwat saaie Just Nothing halverwege deze schijf. Hoewel het nergens echt hard wordt, zijn bijna alle nummers even pakkend en opzwepend. Of het nu gaat om een midtempo song als Right Where I Belong, single Inside Me of het spetterende Own Mistake, alles klinkt mooi uitgebalanceerd, met voldoende aandacht voor elektronische effecten en sterke vocalen.

Human van A Life Divided is dan ook een vrij aardige plaat. Ondanks dat er weinig risico's worden genomen en het je niet omver zal blazen wat betreft originaliteit, zijn de songs van deze plaat vrijwel allemaal dik in orde en zeer de moeite waard om bij herhaling lekker hard uit de speakers te laten knallen.

Tracklist:
1. Burst
2. The Most Beautiful Black
3. Inside Me
4. Own Mistake
5. Right Where I Belong
6. Just Nothing
7. Could You
8. Drive
9. My Apology
10. Believe
11. Live Forever
12. Lay Me Down
13. Happy End

Score: 78 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 24 april 2015

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]