Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-09-2021

Eve's Fall - From Here On
Jaar van release: 2013
Label: Eigen Beheer
Eve's Fall - From Here On
Het Delftse Annatar ging in 2010 ter ziele, toen een viertal leden daarvan Eve’s Fall oprichtte. Ze hebben een duidelijk beeld van de richting die ze met de nieuwe entiteit wilden inslaan: toegankelijke popmetal maken en daarmee dus de bombastische gothic van de voorloper achter zich laten. Het resultaat is From Here On, een verfrissend debuut dat vooral op een positieve manier vooruitblikt. Het thema van de plaat is dan ook verandering, van een probleem naar een kans en het denken in mogelijkheden, in plaats van slechts obstakels zien.

De toegankelijke mix van metal en pop werkt direct bij de eerste luisterbeurt aanstekelijk. Compacte songs als No Compassion en Enough (met een mooie climax) blijven direct in je hoofd zitten. Maar ook A Change For The Better klinkt erg lekker en zo zijn er wel meer voorbeelden. Aan de nodige variatie is gelukkig ook gedacht. Zo bevat het tweede deel van de cd wat zwaardere nummers zoals Reflection en The Spiral. Net als de eerdere tracks, liggen ook deze prima in het gehoor. Toch klinkt het geheel wat dunnetjes en had de productie voller gemogen.

Grootste troef van Eve's Fall is zangeres Liesbeth Cordia. Ze heeft een prettige, energieke stem, die goed past bij de muziek. Direct al in opener Her Abscence laat ze haar aanwezigheid en grote bereik gelden. De andere nummers voorziet ze van memorabele zanglijnen, die soms aan die van Sharon den Adel van Within Temptation doen denken. Het meeste indruk maakt ze in de ballad A Touch Of Fate, een welkom rustpunt tussen de rockende tracks. Ze maakt het zichzelf daarin niet makkelijk, getuige de complexe zanglijnen, maar levert ondanks een paar schoonheidsfoutjes een indrukwekkende prestatie.

De overige leden geven ook een goed visitekaartje af. De ritmesectie valt niet direct op, maar zorgt voor een solide prestatie. Het gitaristenduo Bart Limburg en Johan van Heusden zorgt voor pittige staccatoriffs, aangename melodieuze leads en solo’s, zoals in Enough en In Denial, de langste track, met muzikaal gezien de meeste inhoud. Ad Sluijter (ex-Epica) helpt ze daarbij met een ‘guest appearance’, door Her Abscence en Long Forgotten van fraai soleerwerk te voorzien. Ondanks het feit dat de band geen vaste toetsenist heeft (een bewuste keuze), zijn de diverse keyboard- en pianopartijen van Len van de Laak van toegevoegde waarde. Ze brengen net dat extra’s waar het nodig is.

Er staat eigenlijk geen zwak materiaal op From Here On, ook al zijn niet alle songs even sterk. Het is een zeer aangename kennismaking met Eve’s Fall. Een verfrissende, energieke band waar we hopelijk nog meer goeds van krijgen te horen. Het vijftal is namelijk bezig met het schrijven van materiaal voor een tweede full length. Ben je op zoek naar een toegankelijke combinatie van pop en metal, dan is dit debuut een aanrader!

Tracklist:
1. Her Abscence
2. No Compassion
3. Insignificant
4. Flawless
5. A Change For The Better
6. Enough!
7. A Touch Of Fate
8. Long Forgotten
9. In Denial
10. Reflection
11. The Spiral

Score: 80 / 100

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 15 januari 2015

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van ewing1 op 15-01-2015 om 23:21u

Wat is er retro aan een release uit 2013?

Reactie van T. op 15-01-2015 om 23:48u

helemaal niets, maar reviews van 2013 en ouder komen automatisch in het blokje Retro Reviews.

Reactie van Een Metalfan op 16-01-2015 om 21:26u

best wel leuk.

Reactie van Een Metalfan op 21-01-2015 om 22:30u

Geweldige cd met alleen maar goede nummers. Stuk voor stuk juweeltjes en de moeite waard om het geheel talloze keren te beluisteren.