Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Striker - City Of Gold
Jaar van release: 2014
Label: Napalm Records
Striker - City Of Gold
Niet dat het er toe doet waar een band vandaan komt, maar het valt op dat bepaalde landen relatief veel goede artiesten leveren. Je kan makkelijk naar de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk kijken, maar er zijn ook landen met relatief weinig inwoners. Ik haal Zweden altijd graag aan wanneer het om retrorock gaat, maar meer metalgerelateerde talenten komen bovengemiddeld vaak uit Canada. Bekende voorbeelden zijn Rush en Annihilator, maar vergeet niet de talloze goede opkomende acts.

Striker volg ik al een tijdje vanaf de zijlijn. Aangezien er zoveel goede muziek uitkomt, is het onmogelijk om alles een goede kans te geven. Bij Striker’s derde (en nog altijd nog erg belangrijke) plaat, was voor mij de tijd rijp om de band echt een kans te geven. De gedachte die overheerst, is dat ik dat al veel eerder had moeten doen. Dit stel jongelingen staat wat mij betreft aan de top van de nieuwe golf van traditionele metalbands en ik ga jullie precies uitleggen waarom ook jullie eens goed naar Striker moeten luisteren.

Natuurlijk heb ik geen flauw benul van de ontwikkeling die Striker doorgemaakt heeft, maar iedere ziel kan horen dat City Of Gold een strak ingespeelde plaat is, die daarbij best volwassen klinkt. Underground is niet de beste track van de plaat, maar zet de sfeer wel goed neer. Het tempo zit er namelijk goed in, wat vooral komt door het snelle drumwerk. Een significant verschil met heavy-/power metalacts uit de jaren tachtig waar de drummer altijd een beetje in de achtergrond weggemoffeld werd met wat rustig getik. Het zorgt ervoor dat Striker energiek en fris, maar zeker ook enthousiast en oprecht klinkt.

De echte prijsnummers volgen snel. Het is dat heavy metal als genre niet meer zo populair is, maar vroeger hadden deze Canadezen hoge ogen gegooid met nummers als City Of Gold, All For One (mooie meezinger trouwens) en Taken By Time. Allemaal songs met kop en staart, pakkende riffs en puik schrijfwerk. Sommige soli zijn erg sterk, zoals die in Taken By Time. Met Timothy Brown, sinds vorig jaar de nieuwe gitarist, hebben ze een goede muzikant in huis gehaald. Een die zowel schittert in de snelle krakers als de ingetogen nummers. Last but not least, wat hebben deze heren een goede zanger in huis! Dan Cleary zoekt geen (extreem) hoge of lage regionen op. Hij mist misschien een eigen (uniek) geluid, maar is wel erg goed in wat hij doet.

Striker levert met City Of Gold een sterke, gevarieerde derde plaat af. Ik hoop dat er nog iets meer groei in zit, maar wat mij betreft is de band rijp voor de grote(re) podia en zien we ze volgend jaar op de zomerfestivals. Dit is een band dat er echt een feestje van kan maken.

Tracklist:
1. Underground
2. City Of Gold
3. Start Again
4. Bad Decisions
5. Crossroads
6. All For One
7. Mind Control
8. Second Attack
9. All I Want
10. Rise Up
11. Taken By Time

Score: 87 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 12 oktober 2014

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Striker - City Of Gold
Reactie van robin op 12-10-2014 om 17:11u
Score: 80 / 100

volledig mee eens ruud, heb intussen vorige albums in mijn bezit ook die zijn super!!!!!!!!!

Striker - City Of Gold
Reactie van H op 13-10-2014 om 11:44u
Score: 99 / 100

Supervette plaat die doet denken aande jaren 80...... geweldig!

Striker - City Of Gold
Reactie van Bastiaan op 13-10-2014 om 19:08u
Score: 80 / 100

Dikke vette aanrader voor liefhebbers van goudeerlijke metal. Lekker plaatje.

Striker - City Of Gold
Reactie van appie op 13-10-2014 om 21:38u
Score: 80 / 100

prima ouderwetse meuk

Striker - City Of Gold
Reactie van Een Metalfan op 14-10-2014 om 00:06u

ik had toch een paar punten meer gegeven.

Striker - City Of Gold
Reactie van Een Metalfan op 15-10-2014 om 09:13u

In luister liever naar limp bizkit en Bryan adams

Striker - City Of Gold
Reactie van Marco op 30-12-2014 om 10:56u
Score: 95 / 100

Voor mij de beste plaat van 2014, een juweeltje.