Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-04-2021

Striker - Armed To The Teeth
Jaar van release: 2012
Label: Napalm Records

Striker - Armed To The Teeth

Ik ben dolblij met de stortvloed aan traditionele heavy metalbands van de afgelopen jaren. Jonge mensen die de snerpende klanken van oude Iron Maiden, Dio, Saxon en zoveel andere grootheden uit het begin van de heavy metal een ontzettend warm hart toedragen. Zo ook het Canadese Striker, dat met Armed To The Teeth toe is aan hun tweede langspeler. Ze hebben goed geluisterd naar de bands die verantwoordelijk waren voor de allereerste liefdesbaby’s van het genre zo een dertig jaar geleden. Zelfs het clipje bij de heerlijk snelle krijsende single Let It Burn is een cheesy ode aan de belachelijke filmpjes die nummers als Holy Diver begeleiden.

Dit schijfje telt tien songs die niet anders te omschrijven zijn dan een ontzettend pure vorm van heavy metal: vol van vuur en passie, uitgevoerd met een dosis aanstekelijke energie. De nummers zijn vrij aardig met hier en daar een uitschieter, vaak voorzien van een aanstekelijk refrein dat gebracht wordt door een zanger die wel wat lijkt op Ralf Scheepers en spetterende solo’s. Nummers die uitnodigen tot een flinke partij headbangen, meebrullen en ouderwets genieten. Metal zoals metal bedoeld is. Zoals dit vijftal het zelf bezingt: fight for your life, fight for your freedom!

Er valt weinig aan te merken op dit Armed To The Teeth. Het is een van die platen die je zonder zorgen op kunt zetten en, wanneer je een liefhebber bent van ouderwetse heavy metal, precies de juiste snaar weet te raken.

Tracklist:
1. Forever
2. Let It Burn
3. Lethal Force
4. It Could Be Worse
5. Fight For Your Life
6. Land Of The Lost
7. Wolf Gang
8. Feed My Fire
9. All The Way
10. Can’t Stop The Rush

Score: 80 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 10 augustus 2012

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Striker - Armed To The Teeth
Reactie van Old Mhb op 10-08-2012 om 19:26u

Klinkt idd erg lekker. 'k Ga er nog geen score op plakken maar dat zal ook wel rond de tachtig liggen. Bovendien wil ik de eerste met deze vergelijken want beiden zijn nieuw voor mij. Eerste luisterbeurt klinkt zoals Walter zo netjes verwoord.