Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Hellyeah - Blood For Blood
Jaar van release: 2014
Label: Eleven Seven Music
Hellyeah - Blood For Blood
''Sangre por sangre, blood for blood''. De zogenoemde 'supergroep' Hellyeah lijkt op oorlogspad te zijn met de vierde plaat in zeven jaar tijd: Blood For Blood. Met Mudvayne-zanger Chad Gray en Pantera-drummer Vinnie Paul in de gelederen en drie behoorlijke studioalbums in de pocket lijkt er niet zoveel mis te kunnen gaan met Hellyeah. De werkelijkheid bewijst echter het tegendeel.

Het concept van Hellyeah is al jarenlang erg simpel: rechttoe rechtaan-metal, zonder het te complex of te pretentieus te maken. Voor Blood For Blood geldt uiteraard hetzelfde principe, ware het niet dat het er sterk op lijkt dat de inspiratie er langzamerhand uit is bij Hellyeah.

Slechts enkele malen lijkt het album de middelmaat te kunnen ontstijgen. De drie openingsnummers zijn de besten van de plaat, met het pakkende Demons In The Dirt als hoogtepuntje. Echter heb je het na de eerste nummers wel gehoord en kan de plaat zich na het matige Moth niet meer herstellen. De nummers zijn bij verre niet slecht en daardoor wel voldoende, maar boeiend is het niet meer.

Het is zonde en logisch tegelijkertijd. Met veel andere 'supergroepen' komt de sleet er al snel in, of zijn ze na het eerste album al ten dode opgeschreven. De bandleden zijn echter creatief genoeg om met iets relevanters aan te komen dan Blood For Blood, maar dat zullen we bij een volgende release pas moeten horen.

Tracklist:
1. Sangre Por Sangre (Blood For Blood)
2. Demons In The Dirt
3. Soul Killer
4. Moth
5. Cross To Bier (Cradle Of Bones)
6. DMF
7. Gift
8. Hush
9. Say When
10. Black December

Score: 60 / 100

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 16 juli 2014

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Hellyeah - Blood For Blood
Reactie van Een Metalfan op 28-07-2014 om 12:58u
Score: 77 / 100

slechte review naar mijn mening... beter album dan het vorige,hier zit juist weer wat meer pit in dan het vorige dat toch wel behoorlijk saai was. komt wel niet in de buurt van hun debuut.