Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Stone Sour en Hellyeah
Op 9 november 2010 in 013, Tilburg
Een review door Edo
Foto's door Tonnie
Stone Sour uit Des Moines, Iowa, draait alweer bijna twee decennia mee. Met slechts drie albums is de discografie van de Amerikanen tamelijk beknopt, maar we weten daarvan de oorzaak. Enkele maanden terug kwam het laatste album uit en hoewel enkele nummers van Audio Secrecy eerder dit jaar al elders in het land werden voorgesteld, blijkt er genoeg interesse om de Tilburgse 013 goed te vullen.

Ze worden vaak omschreven als supergroep, maar de grote doorbraak voor Hellyeah in Europa blijft al enige tijd uit. Het laatste album Stampede kreeg wisselende kritieken maar haalde toch een fraaie achtste positie in de Amerikaanse charts. Vanavond dus een uitgelezen mogelijkheid voor de 'southern metal'-band om het Nederlandse publiek te overtuigen.

Hellyeah @ 013, Tilburg, 9-11-2010

En het moet gezegd, de groep rond ex-Pantera-drummer Vinnie Paul zet een erg goed optreden neer. In veertig minuten tijd laat Hellyeah met een mix van nieuw materiaal en songs van hun eerste album horen een uitstekende liveband te zijn, die dankzij zijn zware groove en een aanstekelijk enthousiasme het publiek flink weet op te zwepen. Na elke vette gitaarsolo wordt de band rijkelijk getrakteerd op applaus. Zanger Chad Gray bedankt de aanwezigen meerdere malen en lijkt zich prima te vermaken met zijn halve liter Stella Artois. Als je een nummer speelt dat Alcohaulin’ Ass heet, moet je dat wel eer aan doen natuurlijk. Vermakelijk optreden van een sympathieke band.

Hellyeah @ 013, Tilburg, 9-11-2010

In juni stond Stone Sour al in een volgepakte Melkweg. Destijds werd het nieuwe album Audio Secrecy - dat op dat moment nog niet uit was - al voorzichtig voorgesteld. Vanavond wordt middels het trio Mission Statement, Reborn en Made Of Scars op exact dezelfde wijze aangevangen en op enkele wijzigingen na is de setlist nagenoeg hetzelfde als destijds, hetgeen voor bezoekers van beide concerten een kleine teleurstelling kan betekenen.

Stone Sour @ 013, Tilburg, 9-11-2010

Anderzijds kan je het ook positief bekijken en stellen dat de Amerikanen (logischerwijs) voor hun beste nummers kiezen. Hoe dan ook, Stone Sour zet vanavond weer een even professionele als energieke show neer. Frontman Corey Taylor is al langere tijd een van de beste entertainers (na elke paar nummers volgt er wel een grap of anekdote) en bovendien een uitstekende zanger zo blijkt vanavond maar weer eens. De kleine brulboei schreeuwt er het ene moment op los in Reborn om even later zijn rustige kant te laten horen in het gevoelige Bother.

Stone Sour @ 013, Tilburg, 9-11-2010

Net als eerder in Amsterdam duurt de show niet langer dan 70 minuten. Spijtig omdat de zaal het erg goed naar zijn zin heeft en de band ook oogt of het de show van hun leven is. De energie spat ervan af en het heerlijke geluid draagt er aan bij dat dit avondje zonder meer te boeken in gaat als geslaagd.

Stone Sour @ 013, Tilburg, 9-11-2010

Setlist Stone Sour:
1. Mission Statement
2. Reborn
3. Made Of Scars
4. Say You’ll Haunt Me
5. Unfinished
6. Let’s Be Honest
7. Your God
8. Bother
9. Through Glass
10. Digital (Did You Tell)
11. Get Inside
Toegift:
12. The Bitter End
13. Hell & Consequences
14. 30/30-150

Stone Sour @ 013, Tilburg, 9-11-2010
Stone Sour @ 013, Tilburg, 9-11-2010

Setlist Hellyeah:
1. Hellyeah!
2. Matter Of Time
3. Hell Of A Time
4. You Wouldn't Know
5. Stampede
6. Alcohaulin' Ass
7. Cowboy Way

Hellyeah @ 013, Tilburg, 9-11-2010

Klik op de foto's voor grotere versies

[ Terug naar de Concert Reviews ]

Reactie van TheForgotten op 21-11-2010 om 12:34u


Het was zeker een vette show! Je mag denken van Corey Taylor wat je wilt, maar hij lijkt echt te groeien als entertainer en als zanger. Als je de muziek ook maar een beetje leuk vindt, is het echt een aanrader om die energie eens mee te maken!

Reactie van een Metalfan op 23-11-2010 om 11:50u


Ik vind corey echt een gruwelijke zanger, daarnaast is hij volgens een vet aardige en lieve gast.
Ken live echt geen betere zanger.

enige minpuntje van stone sour blijf ik de set lengte vinden, doe er 3 of 4 nummers bij. Vooral het eerste album wordt nu bijna helemaal overgeslagen terwijl daar echt wel wat pareltjes op staan, Monolith, Inhale,