Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Neaera - Ours Is The Storm
Jaar van release: 2013
Label: Metal Blade Records
Neaera - Ours Is The Storm
Met vijf albums op zijn naam valt de Duitse melodieuze metalcoreband Neaera niet bepaald meer als een stel beginnelingen te typeren. Toch zal deze band nu ook weer niet bij een groot publiek bekend zijn, want ondanks een aantal degelijke albums hebben deze heren altijd een beetje onder de radar geopereerd. Hetzelfde geldt eigenlijk voor het vorig jaar verschenen Ours Is The Storm, dat de burelen van de redactie destijds ongemerkt is gepasseerd. Neaera heeft echter zeker het nodige te bieden. De Duitsers hebben niet voor niets onderdak gevonden bij Metal Blade Records.

Als ik Ours Is The Storm in één woord zou moeten samenvatten, dan is het ‘solide’. De melodeath/metalcore (met de nadruk op metalcore) klinkt strak, is voorzien van een dikke productie en er wordt gehakt en gegrooved dat het een lieve lust is. Neaera ontpopt zich hier een beetje als het kleine broertje van Heaven Shall Burn. De wisselwerking tussen agressieve grunts en venijnig gespuwde screams komt goed uit de verf, waardoor vooral het titelnummer, het gedreven klinkende Ascend To Chaos en het afwisselende Slaying The Wolf Within in positieve zin opvallen. Maar Neaera heeft meer te bieden in vergelijking met veel andere metalcorebands: de gitaristen kunnen meer dan alleen log groovende riffs produceren, maar schudden met enige regelmaat fraaie melodieën uit de mouw.

Ours Is The Storm is dan ook een prima schijfje in het genre geworden. Solide dus, zoals ik het album al omschreef. Oerdegelijke metalcore die op de festivals ongetwijfeld de goedkeuring van de jongere garde kan wegdragen. Hoewel de band nog de klasse mist om bij de echt grote bands in het genre aan te sluiten, maakt Ours Is The Storm een sterke en professionele indruk. Als de composities nu nog wat minder binnen de geijkte paden blijven, weet Neaera op het volgende album die aansluiting misschien wel te vinden.

Tracklist:
1. The Deafening
2. Ours Is The Storm
3. Decolonize The Mind
4. Through Treacherous Flames
5. Ascend To Chaos
6. Walk With Fire
7. My Night Is Starless
8. Black Tomb
9. Between Us And Annihilation
10. Slaying The Wolf Within
11. Back To The Soul
12. Guardian Of Ashes
13. Skeleton World (Special Edition Bonus Track)
14. Repressed Hate (Special Edition Bonus Track)

Score: 75 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 26 maart 2014

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]