Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-09-2021

Neaera - Omnicide - Creation Unleashed
Jaar van release: 2009
Label: Metal Blade Records
Neaera - Omnicide - Creation Unleashed
Neaera is mijn optiek weer een sprekend voorbeeld van typisch Duitse degelijkheid. De band doet niets verkeerd, maar levert tegelijkertijd ook geen grandioze bijdrage aan de bestaande stroom aan nieuwe releases. De moderne death metal van het gezelschap is echter wel van een dusdanig niveau dat liefhebbers van bands als Scar Symmetry en The Arcane Order hier vast wel mee uit de voeten kunnen.

Omnicide - Creation Unleashed is inmiddels de vierde plaat in hetzelfde aantal jaren en per release hebben de heren zich weten te verbeteren. Zo klinken nummers als The Wretched Of The Earth en I Loathe heel erg lekker vanwege de sterke melodielijnen, agressieve passages en de afwisselende grunt- en krijszang. Luister trouwens ook eens naar de sinistere melodieën in het sterk opgebouwde Age Of Hunger waardoor de muziek evenals bij het reeds genoemde The Arcane Order lichtjes aan black metal doet denken. Het is daarnaast wel weer een keer prettig om deze muziek te horen zonder een grote hoeveelheid breakdowns en hardcore invloeden. Nee, Neaera kiest liever voor sterke tempowisselingen en boeiende melodieuze passages. Bovendien beheersen de muzikanten hun instrumenten uitstekend, wat vooral te merken is in het vrij technische Caesura. Hoewel de productie modern klinkt komen er daarnaast ook nog regelmatig een aantal oldschool death metalriffs voorbij die het luisterplezier absoluut vergroten.

Het is alleen jammer dat Neaera niet bepaald origineel klinkt, maar de band is zeker bedreven in wat ze doen. De plaat klinkt goed en kent een aantal zeer sterk gepende krakers die het hart van menig metalfan ongetwijfeld sneller laten kloppen. De band heeft de juiste riffs, prima melodielijnen en is vooral op zanggebied lekker afwisselend. Tel daarbij op dat de productie precies goed is (zeker niet te gelikt) en je hebt een prima plaat in handen. De liefhebbers zitten dan ook goed met deze zeer productieve band.

Tracklist:
1. I Loathe
2. Prey To Anguish
3. The Wretched Of The Earth
4. Grave New World
5. Age Of Hunger
6. Caesura
7. Omnicide
8. In Near Ruins
9. The Nothing Doctrine
10. I Am The Rape

Score: 80 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 25 oktober 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van TheForgotten op 26-10-2009 om 18:37u
Score: 82 / 100

Eens met de reviewer, heerlijk plaatje ondanks dat het niet helemaal origineel is! Heb 'em al een tijdje in huis en hij draait nog altijd de nodige rondjes :) Ik mis alleen een vergelijking met de eveneens duitse band Heaven Shall Burn. Ik hoop overigens dat beide bands snel eens naar Nederland komen!