Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Periphery - Clear
Jaar van release: 2014
Label: Century Media Records

Periphery - Clear

Wat ooit begon als het zolderkamerproject Bulb van de Amerikaanse Misha Mansoor, is intussen uitgegroeid tot een van de populairste bands in de progressive metalscene onder de naam Periphery. De titel van de opvolger van laatsteling Periphery II: This Time It's Personal is al bekend: Juggernaut. Maar deze laat vooralsnog op zich wachten. Clear zou dan ook als een zoethoudertje gezien kunnen worden, ware het niet dat hier toch echt wel aandacht aan besteed is en de band zelf ook aangeeft dat dit een los project is.

Elk bandlid heeft namelijk, met de openingstrack Overture als basis, zelf een track gecomponeerd. Niet geheel verrassend krijg je dan dus na die opening zes totaal verschillende tracks. Waar de ene track wat meer klinkt als poppy metalcore, zoals het meezingrefrein in The Parade Of Ashes (door Spencer Sotelo, vocals), word je de andere keer rechtstreeks geconfronteerd met wat zomaar de nieuwste track van Meshuggah had kunnen zijn: Extraneous (door Adam Getgood, bas/gitaar).

En daarmee is deze ep dermate divers dat elke rechtgeaarde fan van modern, djent en prog simpelweg deze ep aan moet schaffen om te ontdekken en verbaasd te zijn waar deze mannen allemaal wel niet mee op de proppen komen.

Tracklist:
1. Overture (Periphery)
2. The Summer Jam (Jake Bowen)
3. Feed the Ground (Matt Halpern)
4. Zero (Misha Mansoor)
5. The Parade of Ashes (Spencer Sotelo)
6. Extraneous (Adam Getgood)
7. Pale Aura (Mark Holcomb)

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 3 maart 2014

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]