Enquête

Serj Tankian zou er geen probleem mee hebben als System Of A Down hem zou willen vervangen door een andere leadvocalist. Vind jij dat de groep Tankian moet vervangen?

Ja, als dat betekent dat er eindelijk een nieuw studio-album komt
Ja, als dat betekent dat de band vaker in de Benelux gaat optreden
Ja, want Tankians vocalen zijn sowieso de zwakke schakel in de band
Ik vind het best, want Tankians werk buiten SOAD is toch interessanter
Nee, Serj Tankian is een essentieel element van System Of A Down
Nee, de groep moet juist gitarist/vocalist Daron Malakian vervangen
Nee, de groep moet juist bassist Shavo Odadjian vervangen
Nee, de groep moet juist drummer John Dolmayan vervangen
Het maakt mij niet uit, ik blijf sowieso wel fan van SOAD
Het maakt mij niet uit, SOAD is toch allang over zijn hoogtepunt
Het maakt mij niet uit, ik heb überhaupt geen interesse in die band
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Brian May (Queen) - 77
  • Martin Powell (Cradle Of Filth) - 51
  • Robb Flynn (Machine Head) - 56
  • Russell Allen (Symphony X) - 53
  • Tom Gabriel Fischer (Celtic Frost) - 61
Review

Anneke Van Giersbergen - Drive
Jaar van release: 2013
Label: [PIAS] Recordings
Anneke Van Giersbergen - Drive
Met alle post-black metal, symfonische deathcore, progressieve djent met oriëntaalse invloeden en avantgarde sludge waarmee bands zichzelf tegenwoordig een eigen gezicht trachten aan te meten, is het soms wel eens fijn om gewoon een heerlijk ongecompliceerde rockplaat op te zetten. Zo’n album waarvan je automatisch goede zin krijgt of net dat beetje sneller gaat hardlopen. Anneke Van Giersbergen heeft dat goed begrepen. Hoewel haar oudere werk met The Gathering nu niet bepaald uitblonk in vrolijkheid, levert zij de laatste jaren met haar solowerk verrassend frisse plaatjes af.

Zo ook Drive, het tweede album dat deze zangeres onder haar eigen naam uitbrengt (als we de releases met Agua de Annique niet meetellen). Hoewel het album absoluut niet complex in elkaar zit, is het een verfrissend energieke en opzwepende collectie van pakkende songs geworden, met als grootste gemene deler het prachtige stemgeluid van Van Giersbergen. In tegenstelling tot veel collega-zangeressen hoeft zij zich niet te beroepen op hoge opera-uithalen. Haar zoete, maar krachtige stemgeluid, met nét dat kleine rauwe randje, is puur en natuurlijk genoeg om ook zonder overbodige franje te imponeren.

Hetzelfde kan gezegd worden van de tien nummers op Drive. Het zijn stuk voor stuk pure, ongecompliceerde, maar heel fijne nummers. De gitaar erbij pakken en lekker liedjes schrijven, dat lijkt de insteek te zijn geweest. Het levert heerlijke, stevige rockers op (We Live On, Treat Me Like A Lady), maar ook vrolijke, opzwepende ‘springnummers’ als het onweerstaanbare She, het titelnummer en Shooting For The Stars. Op sommige momenten komt Anneke Van Giersbergen zelfs heel breekbaar en intiem over, zoals op de ontwapenende, ontroerende ballad My Mother Said.

Drive ontpopt zich dan ook als een verfrissend en puur album, dat hoorbaar met liefde in elkaar is gezet. De plaat staat vol ongecompliceerde, maar bijzonder goed gecomponeerde liedjes. Deze gaat nog heel wat rondjes draaien, want Drive is een verslavend album, dat zijn frisheid ook na een flinke reeks luisterbeurten blijft behouden.

Tracklist:
1.We Live On
2. Treat Me Like A Lady
3. She
4. Drive
5. My Mother Said
6. Forgive Me
7. You Will Never Change
8. Mental Jungle
9. Shooting For The Stars
10. The Best Is Yet To Come

Score: 84 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 14 februari 2014

Meer Anneke Van Giersbergen:

Anneke Van Giersbergen - Drive
Reactie van Een Metalfan op 14-02-2014 om 23:14u

geweldig album

Anneke Van Giersbergen - Drive
Reactie van Een Metalfan op 15-02-2014 om 21:37u

waar blijven de reacties

Anneke Van Giersbergen - Drive
Reactie van Metal666 op 16-02-2014 om 11:10u

Prachtige stem.

Anneke Van Giersbergen - Drive
Reactie van Artorius op 28-02-2014 om 16:02u

Dit is geen metal.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.