Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-04-2021

Monster Magnet - Last Patrol
Jaar van release: 2013
Label: Napalm Records
Monster Magnet - Last Patrol
Monster Magnet is een band waar iedereen wel eens van gehoord heeft, maar er zijn er maar weinig die ze echt kennen. Zo’n beetje om de drie jaar komt deze Amerikaanse stonergigant weer met een nieuwe plaat op de proppen. Aangezien Mastermind uit 2010 dateerde, raad je al wat hier gaande is. Last Patrol is de naam van het nieuwe beestje en zonder ook maar een noot gehoord te hebben, is de band op een punt al vooruit gegaan. Wat een gaaf artwork prijkt er op dit album!

Eigenlijk valt er niet zo heel veel te melden. Wyndorf en co. doen namelijk wat al jaren redelijk wat van ze verwacht mag worden. De hoogtijdagen van Spine Of God en Dopes To Infinity zullen misschien nooit meer terugkomen, maar de recente platen zijn verre van slecht. Sterker nog: Last Patrol dingt gewoon mee voor de notering van beste stonerplaat van het jaar. Niet ieder nummer is een voltreffer, maar Last Rites is vrij toegankelijk. De meeste songs zijn toch vrij pakkend en na verloop van tijd gaan allerlei accenten opvallen. Neem bijvoorbeeld de single Mindless Ones dat veel leuke gitaarloopjes en –pingels bevat.

Monster Magnet durft weer iets psychedelischer voor de dag te komen ten opzichte van de vorige platen. Dat hoor je goed terug in The Duke dat enkele maanden geleden al uitgebracht werd. Behalve dat het goed voor de afwisseling is, mag een nummer als Three King Fishers er ook zeker wezen. De opbouw is wat curieus, maar de luisterervaring blijft interessant. De beste songs zijn wel degene die lekker uptempo zijn, zoals de titeltrack, het eerder genoemde Mindless Ones en het subliem opgebouwde en erg leuke Hallelujah. De conclusie is na negen platen vrij voorspelbaar met veel toffe nummers en een paar mindere.

Tracklist:
1. I Live Behind The Clouds
2. Last Patrol
3. Three King Fishers
4. Paradise
5. Hallelujah
6. Mindless Ones
7. The Duke
8. End Of Time
9. Stay Tuned
10. Strobe Light Beatdown (bonustrack)
11. One Dead Moon (bonustrack)

Score: 83 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 4 november 2013

Koop dit album in

Meer Monster Magnet:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Monster Magnet - Last Patrol
Reactie van Marcel H. op 04-11-2013 om 17:09u
Score: 82 / 100

Erg lekkere plaat. Misschien is het je opgevallen maar heb Hallelujah in de pauze voor Karma To Burn gedraaid tijdens DDD ;-)

Monster Magnet - Last Patrol
Reactie van Kees op 04-11-2013 om 18:06u

Mij wel! Ik vroeg me toen al af 'Welke band is dit?'. Collega Lennert gaf al snel aan dat het om Monster Magnet moest gaan.

Monster Magnet - Last Patrol
Reactie van Ruud op 04-11-2013 om 21:09u

Ik moest na Argus direct de trein pakken, dus ik heb 'm helaas niet gehoord.