Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

ReVamp - Wild Card
Jaar van release: 2013
Label: Nuclear Blast Records

ReVamp - Wild Card

Vriend en vijand werden drie jaar geleden verrast door de comeback van Floor Jansen met haar nieuwe band ReVamp. Na het ontbinden van After Forever ging de zangeres aan de slag met toetsenist Joost Van Den Broek (ex-After Forever) en gitarist Waldemar Sorychta (Grip Inc) en een jaar later kwam daar het eerste ReVamp album uit voort. Tevens zocht ze muzikanten bijeen om het ReVamp-materiaal ook live te kunnen spelen.

Met deze muzikanten heeft Jansen nu het tweede ReVamp-album opgenomen, Wild Card. Wederom schreef ze samen met Joost Van Den Broek de nummers, waardoor het niet verrassend is dat dit album in het verlengde ligt van het debuutalbum en daarmee ook enigszins in dat van de laatste After Forever-platen. Maar dat is helemaal niet erg! De nummers zijn wat gelaagder dan op het debuut, al blijven het allemaal korte pakkende songs. Wel wordt er volop geŽxperimenteerd met de melodieŽn in de achtergrond, waardoor er constant wat nieuws te ontdekken is.

Net als op het eerste album trekt de zangeres ook op Wild Card alle registers van haar stem open. Hierdoor klinkt ze veelzijdiger dan ooit tevoren, wat op dit album erg goed uitpakt. Tevens krijgt ze nog wat hulp van enkele gastzangers, die ook niet de minsten zijn. Devin Townsend is heel herkenbaar in Neurasthenia, wat een gaaf duet oplevert. De grunts en growls van Mark Jansen (Epica) verstevigen het toch al zware Misery's No Crime nog wat meer.

Door de vrij levendige productie klinkt het album lekker vol, maar ook weer niet overweldigend. Al met al is Wild Card een uitstekend vervolg op het titelloze debuutalbum, waarbij alles naar een net iets hoger niveau getild is.

Tracklist:
1. The Anatomy of a Nervous Breakdown: On the Sideline
2. The Anatomy of a Nervous Breakdown: The Limbic System
3. Wild Card
4. Precibus
5. Nothing
6. The Anatomy of a Nervous Breakdown: Neurasthenia
7. Distorted Lullabies
8. Amendatory
9. I Can Become
10. Misery's No Crime
11. Wolf And Dog

Score: 85 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 22 augustus 2013

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

ReVamp - Wild Card
Reactie van Danny op 18-10-2013 om 23:50u
Score: 95 / 100

Ben echt verbaasd geen reacties te zien. Dit is, naar mijn mening, de beste CD van het jaar. TOP productie van eigen bodem.... punt!