Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

30-10-2020

Scorpion Child - Scorpion Child
Jaar van release: 2013
Label: Nuclear Blast Records
Scorpion Child - Scorpion Child
De vijfmansformatie Scorpion Child uit Austin, Texas wordt van alle kanten gebombardeerd als de Led Zeppelin van deze eeuw, onder aanvoering van zanger Aryn Jonathan Black, die naast duidelijk herkenbare invloeden van Robert Plant ook iets wegheeft van Steve Marriott. Bij toeval kwam dit kwintet elkaar tegen tijdens diverse jam sessions en deelden een gezamenlijke passie voor de zeventiger jaren, maar de muzikale achtergrond van de heren varieerde van thrash tot bluesrock. Vreemd genoeg kroop de band in Nashville (of all places) bij elkaar om songs te schrijven voor hun debuutalbum, nadat de band na diverse optredens in de regio door de pers omhoog geschreven werd.

Het resultaat is een bundeling van heavy psychedelische tracks die inderdaad zwaar leunen op de muzikale erfenis van Led Zeppelin. Het openingsnummer Kings Highway is hier het bewijs van, waar Polygon Of Eyes met een tekstuele knipoog naar de draken van Dio verwijst met tevens een muzikale knipoog naar Black Sabbath. Maar naarmate het album vordert wordt mijn interesse niet hernieuwd gewekt. De band blijft trouw aan het ingezette pad en weet dit bijna het hele album vol te houden.

Zonder echte uitschieters heeft deze band het voor elkaar gekregen om inmiddels een omvangrijk publiek voor zich te winnen. Ze zullen echter diverser moeten gaan worden in het schrijven van hun songs, om hiermee ergens ook een stuk originaliteit neer te kunnen zetten. Men blijft hangen in de (over?-)waardering voor Led Zeppelin, maar de band kan echt wel meer. Alleen Antioch heeft me even wakker kunnen schudden en dat is wat mij betreft niet genoeg voor een uitstekend rapportcijfer. Die-hard Zeppelinfans zullen hier niet omheen kunnen en op zoek gaan naar een digipackversie met een bonusnummer (zijnde Keep Goin', een Lucifer's friend cover).

Tracklist:
1. Kings Highway
2. Polygon Of Eyes
3. The Secret Spot
4. Salvation Slave
5. Liquor
6. Antioch
7. In The Arms Of Ecstasy
8. Paradigm
9. Red Blood (The River Flows)

Score: 80 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 19 juli 2013

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Scorpion Child - Scorpion Child
Reactie van appie op 19-07-2013 om 20:34u
Score: 70 / 100

lekkere doomy heavy psych maar er mankeert echt teveel aan om voor een nieuwe led zeppelin door te gaan.
de zanger heeft een beetje de zangstijl van plant maar een vreselijke jankerige stem die mij na een paar nummers al goed de keel uithangt.
integendeel tot de meeste heavy psych bands die eind jaren 60 en begin jaren 70 actief waren en die de nummers propvol solo's stopten, gebruikt scorpion child tot in het vervelens toe herhaal refreinen.
ondanks de kritiek toch wel een heel aardige band.

Scorpion Child - Scorpion Child
Reactie van Andre Smoor op 21-07-2013 om 01:16u
Score: 82 / 100

Een lekkere heavy plaat, maar zeker geen Led Zeppelin. Af en toe een vleugje, maar welke band in dit genre gebruikt geen Led Zeppelin in zijn muziek. Dit is zeker een band om in de gaten te houden. het enige minpuntje is de ellenlange stilte in het laatste nummer (ongeveer 7 minuten) voor de laatste tonen van de plaat te horen zijn. Als ik stilte wil zet ik de muziek wel uit.

Scorpion Child - Scorpion Child
Reactie van Henk op 05-10-2013 om 21:55u

Sinds wanneer is een 80/100 geen uitstekend rapportcijfer?