Enquête

Serj Tankian zou er geen probleem mee hebben als System Of A Down hem zou willen vervangen door een andere leadvocalist. Vind jij dat de groep Tankian moet vervangen?

Ja, als dat betekent dat er eindelijk een nieuw studio-album komt
Ja, als dat betekent dat de band vaker in de Benelux gaat optreden
Ja, want Tankians vocalen zijn sowieso de zwakke schakel in de band
Ik vind het best, want Tankians werk buiten SOAD is toch interessanter
Nee, Serj Tankian is een essentieel element van System Of A Down
Nee, de groep moet juist gitarist/vocalist Daron Malakian vervangen
Nee, de groep moet juist bassist Shavo Odadjian vervangen
Nee, de groep moet juist drummer John Dolmayan vervangen
Het maakt mij niet uit, ik blijf sowieso wel fan van SOAD
Het maakt mij niet uit, SOAD is toch allang over zijn hoogtepunt
Het maakt mij niet uit, ik heb überhaupt geen interesse in die band
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Brian May (Queen) - 77
  • Martin Powell (Cradle Of Filth) - 51
  • Robb Flynn (Machine Head) - 56
  • Russell Allen (Symphony X) - 53
  • Tom Gabriel Fischer (Celtic Frost) - 61
Review

Orden Ogan - To The End
Jaar van release: 2012
Label: AFM Records

Orden Ogan - To The End

Voor de mensen die vinden dat de Blind Guardian de laatste jaren nooit beter heeft geklonken omdat ze bijzonder kicken op Teutoonse koorzang, solo’s, een algehele fantasysfeer en wat gouwe ouwe speed metal invloeden: koop Orden Ogan’s To The End zonder het eindcijfer van deze recensie af te wachten. Nog niet overtuigd? Lees dan nog maar een klein stukje verder.

De sympathieke Duitsers van Ordan Ogan zetten met hun laatste album namelijk met gemak het sterkste album neer dat ze in hun 16-jarige bestaan hebben gemaakt. Het is duidelijk dat de groep met albums als Vale en Easton Hope een behoorlijke stijlwisseling heeft ondergaan ten opzichte van het meer atmosferische debuut Testimonium A.D. Het is dan ook wel grappig dat de band er voor gekozen heeft om het van het eerste album afkomstige Angels War opnieuw op te nemen, helemaal als je jezelf bedenkt dat men live beweert dat het om een nieuw nummer gaat. Goed, het nummer klinkt wel iets steviger dan op het debuut het geval was, maar een echt groot verschil is het niet.

Geschiedvervalsing terzijde:To The End is een album waar kosten nog moeite zijn gespaard om episch en bombastisch te klinken, zonder dat men hierbij een orkest of koor operazangers nodig heeft. Een nummer als The Things We Believe In is folky, opzwepend en zo ongelooflijk catchy, dat ik benieuwd ben of er iemand is die niet geneigd is mee te zingen en de clichématige vuist in de lucht te gooien. Voor de mensen die meer willen genieten van strakke speed metal riffs, zijn songs als Land Of The Dead, het aan Helloween’s Walls Of Jericho herinnerende en Dying Paradise waarschijnlijk weer de hoogtepunten van het album. Voor de liefhebbers zijn er in de vorm van The Ice Kings en Take This Light zelfs nog twee rustpunten waar de aanstekers te voorschijn gehaald kunnen worden.

Zwakke songs zijn er op To The End niet te vinden. Toegegeven, Orden Ogan zal lang niet ieders band zijn. De leadzang van Seeb is niet bijster ruig, maar hij kwijt zich (mede geholpen door de achtergrondzang) prima van zijn taak. De warme productie zal daarnaast voor sommige puristen misschien te vol zijn, waardoor het allemaal wat gelikt kan over komen. Persoonlijk vindt ik dat iedereen die fan is van bands als Falconer (maar dan iets ruiger), Gamma Ray (maar dan iets killer qua sfeer) en Blind Guardian (bijna helemaal) dit album een kans zou moeten geven. Voor mij is dit album in ieder geval het beste Duitse power metal alternatief voor de meer gevestigde bands dat ik sinds tijden te horen heb gekregen.

Tracklist:
1. The Frozen Few
2. To The End
3. The Things We Believe In
4. Land Of The Dead
5. The Ice Kings
6. Till The Stars Cry Out
7. This World Of Ice
8. Dying Paradise
9. Mystic Symphony
10. Angels War
11. Take This Light

Score: 92 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 9 februari 2013

Meer Orden Ogan:

Orden Ogan - To The End
Reactie van Erik op 09-02-2013 om 11:55u
Score: 90 / 100

Helemaal mee eens. Top plaat!

Orden Ogan - To The End
Reactie van Erwin op 09-02-2013 om 19:37u
Score: 89 / 100

Ook ik ben het weer eens volkomen met Lennert eens. Dit album draait alweer een paar weken in de cd-speler van m'n auto en is echt heerlijk om naar te luisteren terwijl je in de file staat, omdat er weer eens een vlokje sneeuw in Nederland valt. Het album kent een goede variatie tussen mid-tempo en snelle nummers, heeft refreinen die al snel in je hoofd blijven hangen en zoals Lennert zegt tot meezingen uitnodigen en bevat ook uitstekend gitaarwerk. Dus zie je de komende tijd iemand met z'n vuist zwaaien en meebleren in een auto, grote kans dat ik en Orden Ogan het zijn.

Orden Ogan - To The End
Reactie van scorpion op 09-02-2013 om 19:39u
Score: 93 / 100

ook ik ben het helemaal met deze recensie eens! topplaat

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.