Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Exhumed - Anatomy Is Destiny
Jaar van release: 2003
Label: Relapse Records
Exhumed - Anatomy Is Destiny
Exhumed heeft door middel van de prima albums "Gore Metal" en "Slaughtercult" al een aardige reputatie opgebouwd in het gore genre. De brute mix van goregrind en death metal, met een stevige nadruk op het death metal aspect, hakt er stevig in en komt aan als een sneltrein. Natuurlijk liggen de invloeden van een zekere belangrijke vroege grind-band er wederom dik bovenop, maar wat betreft de invloed van Carcass is de band altijd erg eerlijk geweest, en het is ze wederom vergeven. Van een Carcass-kloon kunnen we immers zeker niet spreken, Exhumed heeft wat dat betreft toch wel een herkenbaar geluid.

Het eerste dat opvalt tijdens het luisteren van de nieuwe plaat is dat de band er kompositioneel aardig op vooruit is gegaan. Een aantal nummers van "Anatomy is Destiny" zijn voor Exhumed begrippen behoorlijk afwisselend en melodieus. Luister bijvoorbeeld naar "Under the Knife", met z'n uitgebreide solo's en melodieuze stukken. Wat mij betreft een positieve ontwikkeling, aangezien het de muziek van wat meer dynamiek voorziet en de luisterervaring er daardoor wat onderhoudender van wordt. Toch gaan de heren in de meeste nummers als vanouds als gekken tekeer. Snelle nummers als "The Matter of Splatter", "Consuming Impulse" en "In the Name of Gore" laten geen twijfel mogelijk wat betreft de intentie van de band. "Anatomy is Destiny" mag dan een vrij afwisselend en goed geconstrueerd death/grind album zijn, het is bovenal een brute bak bebloede herrie die uitstekend aansluit op het lompe, gore imago van de band.

Ook de vocalen zijn weer om te smullen. De gitaristen Matt Harvey en Mike Beams wisselen elkaar uitstekend af met hun respectievelijk veile krijsstem en diepe grunt, en vooral de verhouding spreekt me zeer aan. Een beetje vreemd is dat de gruntstem wat dieper in de mix staat, waardoor de krijsstem meer op de voorgrond treedt. Afgezien van deze kleine curiositeit is de productie echter prima te noemen.

Evenals het album op zich. Exhumed heeft met "Anatomy is Detiny" een bewonderswaardig derde album opgenomen, en juist dat derde album is zo belangrijk. Exhumed hoeft zich gelukkig nergens zorgen over te maken, deze plaat is beter dan "Gore Metal" en beter dan "Slaughtercult". Een sterke release in het genre.

Tracklist:
1. Anatomy is Destiny
2. Waxworks
3. The Matter of Splatter
4. Under the Knife
5. Consuming Impulse
6. Grotesqueries
7. In the Name of Gore
8. Arclight
9. Nativity Obscene (A Nursery Chyme)
10. Death Walks Behind You
11. A Song For the Dead

Score: 82 / 100

Reviewer: Patrick T.
Toegevoegd: 15 augustus 2003

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Scapegoat op 15-08-2003 om 22:49u

Fuck yes, deze plaat moet ik mij zeker nog aanschaffe

Reactie van Een_Metalfan op 16-09-2003 om 15:22u
Score: 85 / 100

Lekker beestig ! Old Motorheadbanger

Reactie van verwoesting666 op 21-09-2003 om 02:51u
Score: 90 / 100

Gatverdamme wat een smerig goeie plaat. 'K heb hem meteen maar gekocht