Enquźte

Wat vind jij de beste metal- of rockcover van een ABBA-song?

Bang-A-Boomerang – Black-Ingvars
Dancing Queen – Diablo
Does Your Mother Know – Ash
Eagle – Rob Rock
Gimme! Gimme! Gimme! – Mägo De Oz
Gimme! Gimme! Gimme! – Sinergy
Gimme! Gimme! Gimme! – Tragedy
I'm A Marionette – Ghost
Knowing Me, Knowing You – MGT & Ville Valo
Lay All Your Love On Me – Amberian Dawn
Lay All Your Love On Me – Avantasia
Lay All Your Love On Me – Helloween
Mamma Mia – The Black (Sweden)
Money, Money, Money – At Vance
Money, Money, Money – Mental Crypt
Ring, Ring – Sator
S.O.S. – Fozzy
Summer Night City – Therion
Take A Chance On Me – The Black (Sweden)
The Winner Takes It All – At Vance
Voulez-Vous – Morgana Lefay
Waterloo – Black-Ingvars
Waterloo – Nation
When I Kissed The Teacher – Last Autumn's Dream
een andere ABBA-cover, namelijk:

[ Uitslag | Enquźtes ]

  1 december:
 • Insomnium en Omnium Gatherum
 • 2 december:
 • Įrstķšir
 • Hällas en Gigatron2000
 • Insomnium en Omnium Gatherum
 • Sonata Arctica en Eleine
 • Wilson & Wakeman
 • 3 december:
 • Hangman's Chair
 • Heilung
 • 4 december:
 • Dool en Ggu:ll
 • Epica en Blackbriar
Geen concerten bekend voor 30-12-2021.
Kalender
Vandaag jarig:
 • ADM (The Birthday Massacre) - 45
 • Billy Idol (Generation X) - 66
 • Cherie Currie (The Runaways) - 62
 • John Moyer (Disturbed) - 48
 • Mike Stone (Queensr˙che) - 52
 • Richard Barbieri (Porcupine Tree) - 64
 • Roger Glover (Deep Purple) - 76
 • Stephan Lill (Vanden Plas) - 53
 • Zoltįn "Piócįsember" Kirįly (Akela) - 41

Vandaag overleden:
 • Aleksander "Olass" Mendyk (Acid Drinkers) - 2008
 • Munetaka Higuchi (Loudness) - 2008
 • Scott Smith (Loverboy) - 2000
Review

Geoff Tate - Kings & Thieves
Jaar van release: 2012
Label: InsideOut Music
Geoff Tate - Kings & Thieves
Als één woord van toepassing is op het tweede solo-album van Geoff Tate, dan is het: 'aangenaam'. De stem van de (voormalige?) Queensr˙che-zanger is na al die jaren nog steeds warm, vertrouwd en aangenaam. Kelly Grays gitaarspel, dat soms aan The Edge van U2 doet denken, is spaarzaam doch opvallend aangenaam. De (soft)rocksound die de meeste nummers typeert is veilig en radiovriendelijk, maar desondanks aangenaam. De fijne arrangementen en eersteklas productie geven de songs meerwaarde. De composities, inclusief de teksten, zijn stuk voor stuk weliswaar niet al te verrassend of uitzonderlijk sterk, maar liggen toch reeds na enkele luisterbeurten aangenaam in het gehoor.

Als geheel is Kings & Thieves harder dan Geoff Tates titelloze solodebuut uit 2002 en gelukkig een stuk beter dan het meest recente Queensr˙che-album Dedicated To Chaos, met de fraaie ballade Change als mijn persoonlijke favoriet. Toch zal Tates aanhang als gevolg van deze tweede soloplaat waarschijnlijk niet groeien. Degene die na ruim twintig jaar nog immer roept dat de beste man weer heavy metal moet gaan maken (en derhalve niet door heeft dat Queensr˙che überhaupt slechts een paar releases heeft uitgebracht die voor 'metal' kunnen doorgaan), zal de veelvuldig vervloekte vocalist op basis van Kings & Thieves zeker niet terug in de armen sluiten. Degene die het latere Queensr˙che-werk een warm hart toedraagt, zal deze cd daarentegen wederom goed smaken, tot en met de (door Tate zelf ingespeelde) prominente saxofoonbijdrage in The Way I Roll aan toe.

Dankzij de dramatische split tussen Tate en de overige leden van Queensr˙che, en het daaropvolgende juridische gevecht, is het nog onduidelijk wie op lange termijn de groepsnaam mag blijven gebruiken. Voorlopig staat de zanger in elk geval met 1-0 voor. Met hulp van enkele bevriende muzikanten is Geoff Tate al jaren de voornaamste songwriter van de band en met Kings & Thieves heeft hij alweer wat nieuw, aangenaam materiaal in de (internet)winkel liggen, ook al verschijnt deze plaat dan onder zijn eigen naam. Een vers Queensr˙che-album van redelijk niveau in elkaar draaien zal voor Tate geen enkel probleem zijn, ofschoon zowel het grote succes als de heavy sound uit de beginjaren onder zijn leiding nooit zullen terugkeren.

Of en wanneer de nu door Todd La Torre geleide alternatieve versie van Queensr˙che ooit met nieuw, eigen materiaal zal komen (en of de heren dat onder de naam Queensr˙che mogen uitbrengen), zullen we moeten afwachten. Kings & Thieves is weliswaar geen hoogvlieger, maar absoluut geen verkeerde plaat. Geoff Tates oud-collega's, die de zanger in de media door het slijk hebben gehaald, zullen zelf nu eerst maar eens moeten bewijzen dat ze het beter kunnen.

Tracklist:
1. She Slipped Away
2. Take A Bullet
3. In The Dirt
4. Say U Luv It
5. The Way I Roll
6. Tomorrow
7. Evil
8. Dark Money
9. These Glory Days
10. Change
11. Waiting

Score: 72 / 100

Reviewer: Gilbert
Toegevoegd: 28 oktober 2012

Geoff Tate - Kings & Thieves
Reactie van Teun op 28-10-2012 om 15:37u

Volgens mij staat ie met 1-0 achter.

Geoff Tate - Kings & Thieves
Reactie van Doomicus op 28-10-2012 om 15:55u

Queensryche was mijn favoriete band totdat DeGarmo opstapte en Tate de voornaamste songwriter werd. "Redelijk niveau"'? Zelfs dat is volgens mij nooit meer gehaald na Promised Land. Ik heb alle releases beluisterd en ze een eerlijke kans gegeven... Maar het was een hopeloze zaak. Nu ze die blaaskaak eruit geflikkerd hebben heb ik in ieder geval de hoop dat het weer wat kan worden met ze !

Geoff Tate - Kings & Thieves
Reactie van pos op 28-10-2012 om 16:30u

Tja ook dat eerste nummer wat ik gehoord heb (dark money) is wat mij betreft kraak nog smaak. Het is niet zo hopeloos als zijn eerste solo plaat maar is verder simpelweg pure middelmaat.

Geoff Tate - Kings & Thieves
Reactie van metaljanet op 28-10-2012 om 18:43u

en ik vind dat iemand met die naam toch beter gaat voor een schrijfwijze/uitspraak die iedereen aankan : zjef teet (of is het zjof)?...

Geoff Tate - Kings & Thieves
Reactie van Metal Meepy op 28-10-2012 om 21:25u
Score: 58 / 100

Brrr... Aangenaam is dit voor mij allerminst. De rillingen lopen me af en toe over het lijf. Slechts een magere voldoende ivm de oude Queensr˙che-echo's die dit af en toe bij me oproept. Ik ga nog maar even 25 jaar terug met een CD-tje uit de oude doos, en denk daarbij aan de geweldige live optredens die ik van deze meneer heb mogen aanschouwen.

Geoff Tate - Kings & Thieves
Reactie van poepluier op 30-10-2012 om 17:34u
Score: 60 / 100

Nog zo'n woord wat van toepassing is.......KUT!!!!!!

Geoff Tate - Kings & Thieves
Reactie van Pepijn op 30-10-2012 om 20:17u
Score: 20 / 100

Het album is echt tom te janken zo slecht en bevindt zich op hetzelfde niveau van 'Dedicated To Chaos'. Ik vind het een hele (lees; haast onmogelijke) klus het hele album aan te moeten horen.

Geoff Tate - Kings & Thieves
Reactie van Richard op 21-12-2012 om 11:06u
Score: 50 / 100

Ik wil graag op deze quote reageren: "Geoff Tates oud-collega's, die de zanger in de media door het slijk hebben gehaald"

Ook ik heb de media rondom het Queensryche drama nauwgezet gevolgd en het lijkt mij eerder dat het andersom is?

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.