Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-05-2021

Consortium Project - IV: Children Of Tomorrow (re-release)
Jaar van release: 2012
Label: Lion Music
Consortium Project - IV: Children Of Tomorrow (re-release)
De meest waarschijnlijke reden van de heruitgave van Ian's Consortium Project cd's is dat de originele releases (toen op het Metal Heaven label) niet goed hun weg konden vinden naar de afnemers, zijnde wij als hardrockfans. Nummer vier ziet dit jaar nogmaals het levenslicht, maar dan geremastered en voorzien van twee bonusnummers die normaal gesproken een reden zouden moeten zijn om nog eens scherp naar dit album te kijken.

Nu had dit deel mij indertijd al niet heel erg geboeid vanwege de vele stijlwisselingen, en ik had eigenlijk verwacht dat Ian zijn Back To The Roots project op cd zou gaan uitbrengen, waarvan de release halverwege 2012 gepland was. Hamvraag: is het de moeite om deze cd opnieuw of alsnog te gaan aanschaffen? Ik zou even wachten.

De bonusnummers (het akoestische Let The Wind Carry You Home en Ashes And Pain) zijn naar mijn bescheiden mening niet indrukwekkend genoeg om een verbeterde beoordeling te krijgen in vergelijking met de review uit 2007, toen de cd voor het eerst verscheen. Ian doubleert, letterlijk en figuurlijk.

Tracklist:
1. A Sign Of The Times
2. Nowhere Fast
3. Neverland
4. Shadows
5. Exodus
6. Made In Heaven
7. Let The Wind Carry You Home
8. Enigma
9. Mastermind
10. Path Of Destruction
11. Children Of Tomorrow
12. Ashes And Pain
13. Let The Wind Carry You Home

Score: 70 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 12 augustus 2012

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]