Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Aborted - Global Flatline
Jaar van release: 2012
Label: Century Media Records
Aborted - Global Flatline
Het Belgische Aborted is al sinds jaar en dag een van de meest vooraanstaande metalen exportproducten van onze Zuiderburen. Althans, voor degenen die van een stevige bak death metal houden, want de term ‘nuance’ komt niet in het vocabulaire van de band voor. De term ‘kwaliteit’ overigens wel, want albums als Goremageddon: The Saw And The Carnage Done, The Archaic Abattoir (mijn favoriet) en Strychnine.213 meldde Aborted zich uitdrukkelijk bij de internationale deathmetaltop.

Begin dit jaar verscheen in de vorm van Global Flatline alweer telg nummer zeven. Afgaande op het artwork en op titels als Coronary Reconstruction en Fecal Forgery lijkt Aborted weinig gas terug te houden. Maar wie de band voor de zoveelste ongeïnspireerde smeerpoetsengroep aanziet, zal des te meer door Global Flatline overdondert worden. Want wát een beestachtige plaat is dit geworden! Aborted beukt, giert, tiert en raast dat het een lieve lust is, gezegend door een monsterlijk vette sound die de luisteraar haast dwingt om de volumeknop volledig open te draaien.

Na het horrorachtige intro Omega Mortis is het fantastische titelnummer het eerste wapenfeit. Ook nummers als het eerder genoemde Coronary Reconstruction, Of Scabs And Boils, From A Tepid Whiff en het haast catchy, maar daarom niet minder intense Our Father, Who Art Of Feces laten een band in topvorm horen. Hoewel Global Flatline een intens album is, zorgen de effectieve, goed ingezette samples en de lompe, meer groovende passages (waarbij slagwerker Ken Bedene overigens ook zonder enige moeite alle gaatjes dicht knuppelt) ervoor dat deze plaat van begin tot eind imponeert. Slechts het iets te slepende Expurgation Euphoria haalt de vaart heel even uit deze plaat, maar dat is nauwelijks het vermelden waard.

Wat mij betreft heeft Aborted met Global Flatline misschien wel het beste album uit zijn carrière afgeleverd. Een compromisloze kraker van jewelste die bij iedere liefhebber van extreme metal in de kast hoort te staan!

Tracklist:
1. Omega Mortis
2. Global Flatline
3. Источник Болезни (The Origin Of Disease)
4. Coronary Reconstruction
5. Fecal Forgery
6. Of Scabs And Boils
7. Vermicular, Obscene, Obese
8. Expurgation Euphoria
9. From A Tepid Whiff
10. The Kallinger Theory
11. Our Father, Who Art Of Feces
12. Grime
13. Endstille

Score: 86 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 25 april 2012

Koop dit album in

Meer Aborted:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Narrative op 25-04-2012 om 09:55u

Mee eens, beest van een plaat!

Reactie van Een Metalfan op 26-04-2012 om 16:49u

erg goed

Reactie van Een Metalfan op 26-04-2012 om 17:03u

Goed album en ook live zeer overtuigend! Alleen jammer dat Sven een eikel is, mja, gelukkig staat hij niet in m'n kamer wanneer ik de cd afspeel ;)

Reactie van JB op 02-05-2012 om 15:55u

Niks daarvan, prima baas, 2/3 jaar samen in de band en samen dit album opgenomen en nooit problemen ervaren.