Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Glorior Belli - Manifesting The Raging Beast
Jaar van release: 2007
Label: Southern Lord
Glorior Belli - Manifesting The Raging Beast
Met The Great Southern Darkness leverde de van oorsprong orthodoxe blackmetalband Glorior Belli onlangs zijn vierde album af. Een album dat – evenals zijn voorganger Meet Us At The Southern Sign en het uitstapje in 11 As In Adversaries – het experiment niet schuwt. Hoe anders was dat ten tijde van het buitengewoon solide debuut Ô Laudate Dominvs? De recente release van Glorior Belli’s nieuwe album biedt dan ook tegelijkertijd een mooie gelegenheid om terug te blikken op ouder materiaal.

Al eerder gaf ik in mijn recensie van Ô Laudate Dominvs aan onder de indruk te zijn van de kwaliteit en toewijding waarmee de band op zijn debuut te werk ging. Die toewijding is gehandhaafd op de in 2007 verschenen opvolger Manifesting The Raging Beast – een album dat door velen als het pronkstuk uit de discografie van de band wordt gezien. Het album bevat ruim veertig minuten pure, orthodoxe black metal (te vergelijken met een band als Ondskapt) die met duivelse dedicatie ten gehore wordt gebracht.

Glorior Belli is op zijn best tijdens trage, slepende en dreigende passages, zoals opener From Darkness There Springs Light en het uitstekende Sinister Resonance direct duidelijk maken. Het tempo ligt dan ook vaak laag, maar de beklemmende, verwrongen riffs en de giftige strot van frontman Infestvvs houden de aandacht moeiteloos vast. Tegelijkertijd komen de momenten waarop Glorior Belli wél tekeer gaat, zoals op het gedreven Severed From the Self en de groots klinkende afsluiter Altered Verses, daardoor nog beter en intenser over.

Ook productioneel gezien is Manifesting The Raging Beast om van te smullen. De productie is krachtig, zwaar en organisch. In vergelijking met het debuut is dit tweede album, hoewel van hetzelfde niveau, net iets constanter. Al met al dan ook een zeer sterk album dat – net als zijn voorganger – zich ook nu nog moeiteloos weet te handhaven.

Tracklist:
1. From Darkness There Springs Light
2. Deadly Sparks
3. Sinister Resonance
4. Severed From The Self
5. Manifesting The Raging Beast
6. Said Lucifer In Twilight
7. Serpentine Admonition
8. Altered Verses

Score: 85 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 2 november 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Glorior Belli - Manifesting The Raging Beast
Reactie van Dirtpride op 02-11-2011 om 13:25u
Score: 88 / 100

Idd het pronkstuk van Glorior Belli. Deadly spraks is kippenvel materiaal en dat krijg ik niet vaak bij black metal. Top album.

Glorior Belli - Manifesting The Raging Beast
Reactie van Een Metalfan op 03-11-2011 om 09:46u

zeker niet slecht