Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-10-2020

Benighted - Asylum Cave
Jaar van release: 2011
Label: Season of Mist
Benighted - Asylum Cave
"Let the Blood Spill Between My Broken Teeeeeeeeeeth” Potverdorie. Ik moet bekennen dat ik niet eerder iets gehoord had uit de Benighted discografie, maar Asylum Cave heeft me volledig uit m’n onderbroek geblazen. In eerste instantie nog voorzichtig: “Goh, dit klinkt niet onaardig”. Maar na een aantal luisterbeurten schoot deze plaat met verpletterende snelheid mijn top tien voor 2011 in. Nietsontziende deathgrind met allerhande gekkigheid.

Allereerst de zang. Asylum Cave bevat een mooi scala aan vocalen: diepe grunts, hoge screams en pig squeals. Ik ben normaal gesproken geen fan van pig squeals, maar op deze plaat is er een uitermate goede balans gevonden tussen alle vocalen. De twee gastzangers Sven de Caluwé (Aborted) en Mike Majewski (Devourment) vormen uiteraard een briljante aanvulling hierin. Ook zijn er verschillende talen gebruikt voor de teksten en horen we Duits, Frans en Engels langskomen.

Alle composities zijn stuk voor stuk pareltjes en risico’s worden zeker niet vermeden, waardoor je af en toe ineens een stukje scratchen of wat gangvocals om de oren gesmeten krijgt, naast al het vlammende gitaarwerk en de riffs om je vingers bij af te likken. De solo’s zijn aanmerkelijk melodieuzer dan we gewend zijn van de gemiddelde deathgrind band en ook dat geeft een extra dimensie aan deze plaat. Op geen enkel moment is het contrast tussen de brute kracht en melodie hinderlijk.

Het moge duidelijk zijn: Asylum Cave overtuigt op alle fronten en zal vermoedelijk niet alleen bij mij in de jaarlijsten prijken. Als je erg van brute deathgrind houdt, dan is deze laatste plaat van Benighted absoluut een aanrader.

Tracklist:
1. Asylum Cave
2. Let The Blood Spill Between My Broken Teeth
3. Prey
4. Hostile
5. Fritzl
6. Unborn Infected Children
7. The Cold Remains
8. A Quiet Day
9. Shadows Descend
10. Swallow
11. Lethal Merycism
12. Drowning

Score: 89 / 100

Reviewer: Tatzel
Toegevoegd: 22 juli 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Benighted - Asylum Cave
Reactie van Een Metalfan op 22-07-2011 om 13:29u

jahoor een geweldige cd

Benighted - Asylum Cave
Reactie van Bart op 23-07-2011 om 19:38u
Score: 89 / 100

Nou, bedankt voor de tip. Werd finaal weggeblazen toen ik dit voor het eerst aanzette.

Benighted - Asylum Cave
Reactie van Hendrik op 24-07-2011 om 17:16u
Score: 90 / 100

Ik kan het alleen maar beamen. Dijk van een plaat.