Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-06-2021

Merciless - Merciless
Jaar van release: 2003
Label: Black Lodge Records
Merciless - Merciless
Merciless. De kenner weet genoeg. Deze vrij bekende cultband bracht in een ver verleden enkele uitstekende death/thrash releases uit (van albums tot ep's). Na enkele stille jaren is er plots een heel nieuw album. De liefhebber van oude Zweedse thrash/death kan weer smullen want er is niets veranderd aan Merciless. De productie is nog altijd 80's, de nummers klinken alsof de jaren '90 nooit hebben bestaan en de teksten sluiten aan bij het oude werk.

De tien vrij korte nummers gelijken erg sterk op elkaar. Ouderwetse tremelo solo's en meezingrefreinen wisselen elkaar af. Denk aan Dismember meets Sodom. Maar dan met een vuil klankje. Niet al de tien de nummers zijn erg sterk maar een lied als 'Violent obsession' of 'Fallen angels blood' klinkt erg lekker. En de nummers nodigen allemaal uit tot een pit of tot headbangen.

Vorige maand kwam de Zweedse death/thrash band Paganizer met een nieuw en een pracht van een album uit. Liefhebbers van die plaat kunnen dit zeker eens gaan beluisteren. Maar let wel op, de thrash-invloeden zijn bij deze band veel sterker aanwezig. Dit album is alleen voor de fans van het genre. De rest vindt dit maar helemaal achterhaald. Maar de echte fans weten het: niets zo lekker als van die oude thrash die 'vuil klink'. Maar ik geef toe, het songmateriaal kon hier en daar toch een stuk sterker zijn. Maar toch zet ik dit cd'tje met trots in mijn collectie van 'oude' metal.

Tracklist:
1. Cleansed by fire
2. Violent obsession
3. Cold eyes of grey
4. Human waste
5. Burn all the way
6. Unearthly salvation
7. Painless end
8. Mind possession
9. Fallen angels universe
10. In your blood

Score: 75 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 20 juni 2003

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]