Enquête

Wat is jouw favoriete song uit het jaar 1982?

Accept – Fast As A Shark
Accept – Princess Of The Dawn
Anvil – Metal On Metal
Asia – Heat Of The Moment
Golden Earring – Twilight Zone
Iron Maiden – Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden – Run To The Hills
Iron Maiden – The Number Of The Beast
Judas Priest – The Hellion/Electric Eye
Judas Priest – You've Got Another Thing Comin'
Kiss – I Love It Loud
Manowar – Battle Hymn
Mercyful Fate – A Corpse Without Soul
Metallica – Hit The Lights
Motörhead – Iron Fist
Picture – Lady Lightning
Rainbow – Stone Cold
Rush – Subdivisions
Scorpions – Blackout
Survivor – Eye Of The Tiger
Vandenberg – Burning Heart
Venom – Black Metal
Whitesnake – Here I Go Again
Y&T – Forever
een andere kraker uit 1982

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 22-10-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andy Cairns (Therapy?) - 58
  • Ben Sotto (Heavenly) - 43
  • David Coverdale (Whitesnake) - 72
  • Frank Ferreira (Helstar) - 58
  • Jeremiah Riley (Lucifixion) - 46
  • Rhett Forrester (Riot)† - 67
Review

Zwartplaag - Haatstorm
Jaar van release: 2010
Label: Heidens Hart
Zwartplaag - Haatstorm
Met een naam als Zwartplaag en een albumtitel als Haatstorm steekt deze band zijn zwartgallige visie op de wereld – en de mensheid – niet onder stoelen of banken. Liefhebbers van lieflijke klanken, progressieve hoogstandjes en ander geneuzel hebben hier dan ook niets te zoeken, zo lijkt de band duidelijk te maken. En inderdaad, Haatstorm bevat een klein uur aan rauwe underground black metal waaraan weinig vernieuwingsdrang te ontdekken is. Maar goed, iets zegt mij dat een vernieuwende insteek geen moment de bedoeling is geweest van de heren achter deze band.

Haatstorm bevat een klein uur aan vrij rauwe, primitief aandoende black metal die bol staat van de traditionele (Scandinavische) old school-verering, waarbij vooral Gorgoroth ter referentie aangevoerd kan worden. De redelijk melodieuze riffs doen qua insteek ook wel wat aan de landgenoten van Walpurgisnacht denken. Het gitaarwerk is overigens direct het meest positieve aan dit album. De melodieuze en redelijk afwisselende riffs zorgen ervoor dat de lange nummers tamelijk interessant blijven. Helaas wordt dat echter ook weer teniet gedaan door de wat matte, redelijk krachteloze productie en het behoorlijk saaie drumwerk. Bovendien blijkt Zwartplaag, ondanks de bij vlagen aardige riffs, nog niet in staat te zijn om nummers te schrijven die de middenmoot ontstijgen.

Hoewel nummers als Forgotten Tower Of The Moon en Nachtkwaad op zich genomen aardig klinken, blijft het materiaal op Haatstorm toch wat te braaf en nietszeggend wat mij betreft. Voor undergroundbegrippen raast en tiert het album niet genoeg en zijn de composities te onorigineel om echt potten te breken. Dat neemt niet weg dat Haatstorm ook geen straf is om te beluisteren. Het is het allemaal alleen net niet. Kortom: alleen een aanrader voor de echte verzamelaars. Er is echter genoeg sterker materiaal te vinden waaraan uw zuurverdiende centjes beter te besteden zijn.

Tracklist:
1. Intro
2. Forgotten Tower Of The Moon
3. Countess Of Blood
4. Nachtkwaad
5. Last Stronghold Of Eternal Hate
6. Imperial Death March
7. Winds Of Desecration And Lust
8. Den Plaag Geleden
9. Haatstorm
10. Outro

Score: 66 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 29 april 2011

Zwartplaag - Haatstorm
Reactie van poepluier op 30-04-2011 om 09:23u
Score: 70 / 100

Dit zal Geert wel waarderen, zwart plaag. Maar goed het gaat hier over 'muziek' en niet over politiek. Heb dit ding bij toeval in mijn handen geduwd gekregen en omdat Nederlandse bands mij nu eenmaal meer interesseren dan buitenlandse (nee nee heeft niets met eigen volk eerst te maken!!) heb ik dit eens aandachtig beluisterd en ik moet zeggen dat ik me wel kan vinden in deze review. Een betere productie en wat meer tijd in de oefenruimte zou wonderen kunnen verrichten.

Zwartplaag - Haatstorm
Reactie van Fred op 09-05-2011 om 00:13u
Score: 90 / 100

Gaaf album punt.

Zwartplaag - Haatstorm
Reactie van Michael op 10-05-2011 om 10:26u
Score: 30 / 100

Saaie meuk!

Zwartplaag - Haatstorm
Reactie van marcel. op 11-05-2011 om 04:15u

Dit kan je toch niet serieus noemen !!!!

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.