Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-09-2021

Izegrim - Code Of Consequences
Jaar van release: 2011
Label: Listenable Records
Izegrim - Code Of Consequences
Twee jaar geleden liet het Zutphense Izegrim met de EP Point Of No Return al horen dat de band het vertrek van frontvrouw Kristien Dros en drummer Joep van Leeuwen behoorlijk op heeft weten te vangen. Bassiste Marloes Voskuil nam het complete vocale takenpakket over en de jonge Ivo Maarhuis werd gerekruteerd voor het slagwerk. Nu is de tijd aangebroken om te laten zien hoe ze het er met een nieuwe langspeler vanaf brengen: Code Of Consequences.

Nadat het vorige label Rusty Cage Records ter ziele was gegaan is de band terecht gekomen bij het Franse Listenable. Een goede zet om zo internationaal meer bekendheid te vergaren. Aan het materiaal zal het namelijk zeker niet liggen. Ik zal er dan ook verder niet omheen draaien: Izegrim heeft met Code Of Consequences een waanzinnig goed album afgeleverd. Vanaf opener Victim Of Honor tot de afsluitende titeltrack blijft het album boeien. De nummers zijn stuk voor stuk uitmuntend gecomponeerd en over de gehele lengte blijft de spanningsboog intact. Alle elementen waar een goede mix van thrash en melodische death aan moet voldoen, zijn aanwezig: strakke riffs, melodische solo’s, giftige uithalen en een gezonde overdosis aan agressie.

Uiteraard verdient elk bandlid de credits voor dit werk, maar vooral de jonge drummer Ivo Maarhuis steelt de show. Zijn talent is onmiskenbaar en blinkt uit met strak en snel drumspel, waar menig collega een puntje aan kan zuigen.

Nu wordt Izegrim vaak gezien als de Nederlandse Arch Enemy. Die gelijkenissen zijn natuurlijk aanwezig. Zo klinkt Marloes Voskuil precies hetzelfde als Angela Gossow. Het gegrom en gekrijs is bijna identiek. En ook op muzikaal vlak zijn er overeenkomsten met de Zweedse band. Toch gaat het veel te ver om de Zutphenaars een regelrechte Arch Enemy-kloon te noemen. Izegrim onderscheidt zich juist met ruwer, sneller en onbevangener spel. Sterker nog: de band laat juist met Code Of Consequences horen dat het in de loop der jaren een eigen stijl heeft ontwikkeld. En dat heeft nu geresulteerd in misschien wel een van de beste Nederlandse metalplaten van de afgelopen jaren.

Tracklist:
1. Victim Of Honor
2. Secret Society
3. Incommunicado
4. Center Of Momentum
5. Deathstrip
6. Final Farewell
7. Fade Into Obscurity
8. Psychopathic Mind
9. Population Zero
10. Code Of Consequences

Score: 88 / 100

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 10 maart 2011

Koop dit album in

Meer Izegrim:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van robin op 11-03-2011 om 18:37u
Score: 85 / 100

inderdaad, een geweldige plaat!!!!!!!!!!!!!

Reactie van Een Metalfan op 12-03-2011 om 10:07u
Score: 2 / 100

Nah, niet bepaald, vreselijke band.

Reactie van erwin op 08-08-2014 om 00:13u
Score: 87 / 100

Geweldig album