Enquête

Wat is jouw favoriete song uit het jaar 1982?

Accept – Fast As A Shark
Accept – Princess Of The Dawn
Anvil – Metal On Metal
Asia – Heat Of The Moment
Golden Earring – Twilight Zone
Iron Maiden – Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden – Run To The Hills
Iron Maiden – The Number Of The Beast
Judas Priest – The Hellion/Electric Eye
Judas Priest – You've Got Another Thing Comin'
Kiss – I Love It Loud
Manowar – Battle Hymn
Mercyful Fate – A Corpse Without Soul
Metallica – Hit The Lights
Motörhead – Iron Fist
Picture – Lady Lightning
Rainbow – Stone Cold
Rush – Subdivisions
Scorpions – Blackout
Survivor – Eye Of The Tiger
Vandenberg – Burning Heart
Venom – Black Metal
Whitesnake – Here I Go Again
Y&T – Forever
een andere kraker uit 1982

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 22-10-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andy Cairns (Therapy?) - 58
  • Ben Sotto (Heavenly) - 43
  • David Coverdale (Whitesnake) - 72
  • Frank Ferreira (Helstar) - 58
  • Jeremiah Riley (Lucifixion) - 46
  • Rhett Forrester (Riot)† - 67
Review

Sparzanza - Folie à Cinq
Jaar van release: 2011
Label: Spinefarm Records
Sparzanza - Folie à Cinq
Dagenlang heb ik me af lopen vragen waarom ik de nieuwe cd van Sparzanza opgestuurd heb gekregen. Het artwork doet me helemaal niets. De muziek valt ver buiten mijn persoonlijke smaak, want pop metal is iets waar ik me totaal niet mee bezig houd. Iedere keer als ik Folie à Cinq draai, moet ik denken aan de populaire rockacts die MTV halen, wanneer ik toevallig eens voorbij zap. Internet doet wonderen, want meerdere malen wordt de link gelegd met stoner metal.

En aan de ene kant klopt dat ook wel. Op de MySpace van deze Zweedse band staat nog een aantal oude songs, die inderdaad behoorlijk stoner zijn. De stijlwisseling is ergens wel te begrijpen, want met deze muziek is geen vette boterham te verdienen. Sparzanza tekende een deal met Spinefarm Records en zal daar ongetwijfeld veel meer promotie mee krijgen.

Ondanks dat de muziek me niet trekt, moet ik bekennen dat het soms verdomd goed in elkaar zit. De riffs zijn soms vrij eenvoudig, maar het sterke zangwerk sleept de luisteraar moeiteloos mee. Temple Of The Red-Eyed Pigs is een uitstekende keuze als single en rockt er lekker op los. Alone With A Loaded Gun is dan weer zeer emotioneel en behoorlijk donker, maar wordt op sterke wijze ingekleurd door prachtige melodieën. Sparzanza gaat heel speels om met tempowisselingen en voegt op zeer effectieve wijze pianostukken aan de muziek toe. Enkele mindere songs als Mr Fish vallen daardoor nauwelijks op.

Sparzanza heeft het in zich om een bijzonder grote groep liefhebbers te trekken. Muzikaal valt het behoorlijk in het straatje van een band als Avenged Sevenfold, dus stond jij in 2006 daar ook op de Desselse weide van Graspop, dan is er een grote kans dat je dit ook goed gaat vinden. Ik speur vanaf nu weer verder naar echte stoner.

Tracklist:
1. Temple Of The Red-Eyed Pigs
2. Alone With A Loaded Gun
3. Mr Fish
4. Follow Me
5. Crone Of Bell
6. Phoenix Down
7. Night Of The Demons
8. Eyes Wide Shut
9. Hell Is Mine
10. Devil’s Rain
11. The Reckoning

Score: 86 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 2 februari 2011

Sparzanza - Folie à Cinq
Reactie van Marcel op 05-02-2011 om 10:55u

Ik bekijk net de video van Temple Of The Red-Eyed Pig, moet zeggen dat het eigenlijk best wel een voortzetting is van het vorige album. Ik zie persoonlijk gezien niet echt de vergelijking met Avenged Sevenfold, maar dat zal wellicht komen doordat ik echt gewoon niet kan luisteren naar die band. Ik kan ze eerder goed vergelijken met Soil of het meer recentere werk van Drowning Pool (ironisch genoeg dezelfde zanger).

Ik kan zelf nog geen score geven omdat ik alleen nog maar die video heb gehoord. Maar als het meer van hetzelfde is ben ik het behoorlijk eens met de score Ruud.

Sparzanza - Folie à Cinq
Reactie van Albert op 22-06-2011 om 09:53u
Score: 10 / 100

Ik vind Sparzanza echt steen-goed, Heb ze paar maandjes geleden ontdeky en nu alle albums gedownload, De zang samen met de riffs zijn voor mij een geliefde combinatie. Zeker een aanrader!

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.