Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Athorn - Phobia
Jaar van release: 2010
Label: AFM Records
Athorn - Phobia
Symbionic metal is hoe ze het zelf noemen. Athorn ontstond twee jaar geleden toen enkele ervaren metalmuzikanten uit Hannover samen kwamen. Carsten Frank kennen we in ieder geval van Human Fortress. De andere namen zeggen me helemaal niets. In dit geval komt de stijlomschrijving wel goed uit, want hier is er zeker sprake van een soort symbiose, oftewel het samenleven van twee levensvormen. Athorn is duidelijk een combinatie van heavy/power metal en moderne thrash metal.

Athorn bracht vorig jaar al een EP met de naam Livable Hatred uit. Die leverde een platendeal op met AFM Records en daarom kon een debuutalbum niet lang uitblijven. Phobia handelt, zoals de titel al zegt, over angsten. Helaas komen de monsters, spookverhalen, hel en verdoemenis en andere doodsangsten alleen tekstueel over. De muziek komt wel origineel over, maar bevat toch behoorlijk wat gerecyclede riffs. Het zou juist wel tof (en origineler) zijn als het horrorelement terug te horen was.

Sommige songs zijn best goed. Liefhebbers van moderne metal zullen hier ongetwijfeld mee in hun nopjes zijn. Het gesoleer van Stefan Schönebeck en Tobias Liedke is uitstekend. Zelf vind ik het beauty-and-the-beast-effect van het zangwerk (het afwisselen van grunts en cleane vocalen) van Carsten Frank een beetje kinderlijk overkomen. Mocht je geïnteresseerd zijn, luister dan maar eens naar songs als Humanize The Demon en Phobia.

Tracklist:
1. Angel Of The Fall
2. Emperor Of Ruins
3. Humanize The Demon
4. Phobia - Prologue
5. Phobia
6. After The End
7. A Matter Of Time
8. From Beyond
9. The Ferryman
10. Schizophrenia

Score: 72 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 6 november 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van ede staal op 07-11-2010 om 21:12u
Score: 90 / 100

Klinkt lekker