Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-05-2021

Nuclear Assault - Alive Again
Jaar van release: 2003
Label: SPV / Steamhammer Records
Nuclear Assault - Alive Again
Nuclear assault maakte furore in de jaren '80 met platen als 'Game over' en 'Handle with care'. In de jaren '90 lag de band stil en in 2002 begon ze sporadisch terug op te treden. De line-up van de huidige Nuclear assault bestaat uit John Connelly op zang en gitaar, bassist Danny Lilker, gitarist Anthony Bramante en drummer Glenn Evans. Deze live cd is hun eerste wapenfeit voor hun nieuw label SPV/Steamhammer.

Omdat ik de oude albums wel vrij goed vind was ik wel benieuwd naar dit schijfje. Maar dit cd'tje blijkt toch maar een ontgoocheling te zijn. Het live album duurt nog geen veertig minuten en bevat maar twaalf nummers. De nummers klinken ook wel vrij rommelig. De thrash vermengt met hardcore komt niet echt goed uit de verf. Als je cd luid zet is het wel beter aan te horen, maar aan de productie is duidelijk niet zo veel werk besteed. Ook het feit dat er nummers zoals "Equal rights" en "Lesbians" ontbreken vind ik persoonlijk niet echt kunnen. En het feit dat de band weer een live album uitbrengt vind ik echt onnodig. Er staat ook nog 'enhanced material' op de cd. Ik steek het cd'tje dus in mijn cd-rom lade en er start een saai filmpje met een interview met de vier heren en daarna een heel slecht opgenomen live nummer. Erg overbodig.

Ik kan dit cd'tje dus echt aan niemand aanraden. Ik vind het een bittere tegenvaller. Waarom brengen ze niet een verzorgde dvd uit met veel materiaal uit? Aan dit korte schijfje met nummers die vroeger al zijn vastgelegd op liveplaten heeft toch niemand iets aan? De nummers blijven natuurlijk nog wel leuk en aardig. Maar dit vind ik na jaren wachten toch echt wel zeer tegenvallen. Ik heb hier maar n woord voor en dat is geldklopperij. Hopelijk kruipen ze dit jaar in de studio en brengen ze nog eens een goed nieuw album uit.

Tracklist:
1. Rise from the ashes
2. Brainwashed
3. F#
4. New song
5. Critical mass
6. Sin
7. Betrayal
8. Radiation sickness
9. Game over
10. Butt fuck
11. Trail of tears
12. Hang the pope

Score: 60 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 6 mei 2003

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van "bones' op 04-01-2005 om 19:38u
Score: 20 / 100

Reactie van 'bones' op 01-03-2005 om 16:19u
Score: 40 / 100

ik ben echt dol op deze band al sinds 'game over' maar dit is werkelijk de slechtste live plaat ooit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!