Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-09-2021

Conteched - In Poor Company
Jaar van release: 2009
Label: Eigen beheer
Conteched - In Poor Company
Wat word ik toch altijd blij van goede metal-schijfjes van eigen bodem. Er wordt verdomd veel kwaliteitsmetal gemaakt in Nederland, en het bewijs ligt weer eens voor me. In Poor Company van Conteched is de tweede EP van dit Amsterdamse kwartet dat industrial metal maakt. En dat doen ze op een uitermate plezierige manier.

Vier nummers lang wordt de luisteraar bestookt met een kraakheldere productie, waarin de gitaren een tikkeltje te blikkerig klinken, zeer strak drumwerk, een solide songstructuur en een zanger die er overduidelijk zin in heeft. Dit alles ondersteund door elektronische piepjes, samples en loops, wat het geheel een aangename afwisseling geeft. Just A Moment is wat mij betreft het hoogtepunt van dit schijfje, al kan ik er niet precies mijn vinger op leggen waarom dat is, aangezien alle vier de nummers een solide indruk geven en kwalitatief hetzelfde zijn.

In Poor Company is een krachtig schijfje dat voor slechts vier euro wordt aangeboden en dat maakt het verplichte kost voor liefhebbers van industrial in het algemeen en bands als Fear Factory in het bijzonder. Volgens hun website (de moeite van het bezoeken waard!) is het wachten op de eerste langspeler, die naar verluid dit jaar nog moet uitkomen. Ik ben erg benieuwd.

Tracklist:
1. In Poor Company
2. Just A Moment
3. Breathing Sand
4. It Ends here

Score: 85 / 100

Reviewer: Tatzel
Toegevoegd: 14 juli 2010

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Billy op 19-07-2010 om 00:34u

De vergelijking met Fear Factory is in mijn ogen zwaar onterecht.
Je review zette mij er toe aan de myspace te gaan beluisteren en tot mijn grote spijt vind ik het een ongeïnspireerd sloom aftreksel van Vader met idd veel irritante bliepjes.
Glasheldere productie?
Ik zou met fruityloops nog beter kunnen mixen.

Reactie van Peter op 26-07-2010 om 09:16u
Score: 100 / 100

Spijker op zijn kop Billy!
Vader Abraham met bliepjes was precies het geluid wat we nastreven. Maar begrijp ik het nu goed, gebruikt die Fruity Loops?
We zullen de volgende opnames dan gaan maken met dat programma, wij willen eigenlijk meer de sound van Sineke namelijk!

Peter
CONTECHED