Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-10-2020

Nightwish - From Wishes To Eternity (DVD)
Jaar van release: 2001
Label: Spinefarm Records
Nightwish - From Wishes To Eternity (DVD)
Na lang wachten was het in juli 2001 eindelijk zover: de DVD From Wishes To Eternity was eindelijk te krijgen in ons land. Eerder dit jaar was deze DVD al in Finland uitgegeven, maar de rest van Europa moest wat langer wachten. Gelukkig was het wachten de moeite waard. De DVD bevat namelijk een compleet concert, opgenomen in Tampere, Finland op 29 december 2000. Naast het concert staan er ook nog interviews, videoclips, fotos en nog meer extras op.

Over het concert kan ik heel kort zijn, want het is namelijk fantastisch. 15 nummers lang speelt de band de sterren van de hemel. Van elk van de 3 Nightwish albums zijn een aantal nummers te horen. Het geluid is goed (dolby digital 5.1, voor de liefhebbers), en het beeld is zuiver en scherp. De show is in een keer te bekijken, maar je kan in het menu ook de nummers apart bekijken. Voor wie Nightwish nog nooit live gezien heeft, of wie ze nog eens live wil zien is deze DVD echt perfect, want je zal de band niet beter in beeld zien dan hier.

De extras op de DVD zijn ook leuk. Een kort interview met Tarja en een iets langer interview met Tuomas zijn beide best interessant. De discografie bevat eigenlijk alleen de tracklists en de coverart van de albums, en vallen dus wat tegen. De fotos (ongeveer 50 stuks) zijn onderverdeeld in 3 categorieën: sessie, live en overig. Vooral bij de overige fotos zitten hele grappige plaatjes. De DVD bevat ook 4 videoclips. 2 Normale videoclips, voor The Carpenter en Sleeping Sun, en 2 live clips voor The Kinslayer (opgenomen in Buenos Aires) en Walking In The Air (opgenomen in Montreal). De beeldkwaliteit van de videoclips is minder dan van de normale show, want de beeldcompressie is wat hoger waardoor ze minder ruimte innemen op de DVD. Als laatste zijn er nog zogenaamde "deleted scenes". Dit zijn opnames van een normale videocamera, van band- en crewleden die nogal gekke dingen doen achter de schermen en voor de show. Zeker de moeite waard om te bekijken.

De tracklisting van het concert:
1. The Kinslayer
2. She Is My Sin
3. Deep Silent Complete
4. The PHaraoh Sails To Orion
5. Come Cover Me
6. Wanderlust
7. Instrumental (Crimson Tide / Deep Blue Sea)
8. Swanheart
9. Elvenpath
10. FantasMic part 3
11. Dead Boy's Poem
12. Sacrament Of Wilderness
13. Walking In The Air
14. Beauty & The Beast
15. Wishmaster

Score: 90 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 22 juli 2001

Koop dit album in

Meer Nightwish:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Nightwish - From Wishes To Eternity (DVD)
Reactie van lennert from hell op 05-03-2004 om 17:11u
Score: 90 / 100

Kheb hem gisteren gekocht en heb hem meteen tot favoriete DVD in mn collectie benoemd, een echte aanrader!