Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-02-2021

Armored Saint - La Raza
Jaar van release: 2010
Label: Metal Blade Records
Armored Saint - La Raza
Dat Armored Saint ooit haar stijl om zou gooien hadden velen niet verwacht. De pure heavy metal begon echter op het in 2000 verschenen Revelation al te wijken, maar tegenwoordig is het bijna volledig verdwenen. Het nieuwe album La Raza (rare titel overigens, want het betekent letterlijk ‘het ras’, terwijl ‘viva, la raza’ een Mexicaanse kreet is waarmee ze trots hun afkomst benadrukken) is daar het onomstotelijke bewijs van.

Toch is La Raza geen absolute breuk met het verleden. Het is en blijft Armored Saint dat je hoort spelen, maar dat heeft er natuurlijk mee te maken dat de oude band nog grotendeels intact is. Daar heeft zanger en bandleider John Bush een groot aandeel in. Een zanger kan niet zomaar even een stem wisselen, zoals een gitarist dat met zijn instrument doet. Toch is van metal weinig sprake meer, ik zou eerder spreken van stevige (blues)rock.

Dat de tien nummers het goed doen, mag vooral op het conto van John Bush geschreven worden, want met veel enthousiasme is de plaat ingezongen. Iets wat je goed terug hoort op rechttoe rechtaan nummers als Head On en Left Hook From Right Field. Daarbij moet wel vermeld worden dat hij veel weg heeft van Black Stone Cherry zanger Chris Robertson, waardoor de link met die band ook meteen gelegd is. Maar hoe enthousiast de muziek ook mag zijn; de (ervaren) rockers onder ons hebben deze muziek wel vaker gehoord en echt bijzonder wordt het nergens. Kortom, leuke nummers, maar niets nieuws onder de zon.

Armored Saint heeft als voordeel dat het de naam mee heeft. Ik verwacht nog wel een aantal discussies of de band dit niet onder een andere naam had moeten uitbrengen. Daar wil ik verder geen mening over geven. Daarnaast blijft John Bush voor mij een zanger die beter in zijn eigen band zingt dan in Anthrax. Verder kan ik niet anders zeggen dat La Raza een leuk album is, maar niet de kwaliteiten heeft om er echt uit te springen.

Tracklist:
1. Loose Cannon
2. Head On
3. Left Hook From Right Field
4. Get Off The Fence
5. Chilled
6. La Raza
7. Black Feet
8. Little Monkey
9. Blues
10. Bandit Country

Score: 70 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 12 maart 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Armored Saint - La Raza
Reactie van Edwynn op 12-03-2010 om 13:15u

Jammer. Revelation vond ik wel aardig maar toch een beetje een teleurstelling. Ik hoor echt liever de opzwepende hardrock/metal van de albums t/m Symbol Of Salvation. Deze plaat brengt dat niet terug en nu is het een inwisselbare rockband geworden.

Armored Saint - La Raza
Reactie van poepluier op 13-03-2010 om 08:03u
Score: 72 / 100

Hadden ze dit niet beter onder een andere naam uit kunnen brengen....
Zo, de eerste heb je al te pakken!

Armored Saint - La Raza
Reactie van harry op 13-03-2010 om 15:01u
Score: 90 / 100

als liefhebber van armored saint ten tijde van delarious nomad/raising fear ben ik absoluut niet terleurgesteld in het nieuwe album,bluesrock? dit is gewone pure stevige hardrock.als er een nummer op staat dat blues heet wil nog niet zegen dat het een rock/blues album is.gewoon een goed album punt.

Armored Saint - La Raza
Reactie van Ruud op 16-03-2010 om 14:50u

Daarom staat 'blues' ook tussen haakjes. Bovendien zijn er genoeg nummers waar je die invloeden kan horen.

Armored Saint - La Raza
Reactie van Alfons op 17-03-2010 om 10:15u
Score: 85 / 100

Opnieuw een zeer goede hardrockschijf van een van de meest ondergewaarde bands ter wereld. Armored Saint is een van de weinige bands die al 25 jaar meedraait en nimmer een slechte cd heeft afgeleverd. John Bush is in topvorm en muzikaal valt er genoeg te genieten zoals in het intermezzo in het titelnummer. 70 punten is echt veel te weinig. Hopelijk komt deze klasseband weer snel naar ons land.

Armored Saint - La Raza
Reactie van Jacques op 19-03-2010 om 19:03u
Score: 88 / 100

Heerlijk CD'tje hoor! Niks mis mee en op en top Armored Saint! 70 punten is inderdaad veel te weinig.

Armored Saint - La Raza
Reactie van marc op 29-11-2010 om 19:22u
Score: 80 / 100

Na (lange) tijd van twijfelen toch aangeschaft. Gewoon goed album, zelfs na aantal keren luisteren.