Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-01-2021

Steel Attack - Predator Of The Empire
Jaar van release: 2003
Label: Arise Records
Steel Attack - Predator Of The Empire
Steel Attack is geen onbekende in het powermetalwereldje. Ze brachten twee albums uit op het steeds bekender wordende AFM records. De derde cd komt dus nu uit op het label Arise records. Voor dat zelfde label hebben ze ook de cover 'Dr. Stein' opgenomen dat op de vrij bekende tribute cd "The keepers of Jericho (part 2)"staat.

Steel Attack speelt powermetal die er zeker mag zijn. Dat bedoel ik dan muzikaal want tektsten over 'heavy metal goden', 'regenbogen in de hemel' en over 'metal warriors' kunnen we moeilijk serieus nemen. Maar als we dat aspect negeren, houden we een knappe powermetal cd over. De productie is uitstekend, de riffs en leads zijn leuk gevonden, de zanger kan best zingen en alles klinkt gewoon lekker in het gehoor. Qua stijl kan je deze cd met de volgende groepen vergelijken; Helloween, Avantasia en Hammerfall. Beste nummers vind ik 'Cursed land' (headbang refrein!), 'Point of no return' en 'The holy sign'. Wat ik opmerkelijk vind, maar echt wel goed, is dat er is geen kwijlerige ballade opstaat! Het artwork van deze cd is trouwens gemaakt door JP Fournier.

Dus, powermetalfans kunnen weer geld bij elkaar sprokkelen voor deze nieuwe Steel Attack. Het is natuurlijk geen essentiële album, maar het misstaat zeker niet in je collectie. Alleen zou het wel leuk zijn als de band volgende keer iets serieuzere teksten gaat schrijven maar de muziek mag er best wezen. Dit is typisch zo'n cd waar je je gitaar nog eens vast neemt en alle riffs lekker ligt mee te spelen.

Tracklist:
1. Predator of the empire
2. Cursed land
3. The darkness
4. Point of no return
5. Heavy metal god
6. The holy sign
7. Arise
8. Nightmare
9. One way to heaven, one way to hell
10. Reality unknown

Score: 78 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 10 april 2003

Koop dit album in

Meer Steel Attack:

[ Terug naar de Album Reviews ]