Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-01-2021

Steel Attack - Diabolic Symphony
Jaar van release: 2006
Label: Massacre Records
Steel Attack - Diabolic Symphony
Ondanks de cliché bandnaam is Steel Attack al sinds 1995 een uitstekende powermetalband die de Emmervals, Drakenkrachten en Edgays van deze aardkloot doet verbleken. De Zweden bewezen namelijk al meermaals dat ze weten dat powermetal zowel ballen, melodie, techniek als emotie nodig heeft en dat leidde onder andere tot het geweldige Enslaved. Met alweer een nieuwe platenmaatschappij achter zich (voorheen zaten ze bij AFM Records en Arise Records) laten ze op hun vijfde album alweer een aangepast geluid aan bod komen.

De nieuwe songs van deze duivelse symfonie zijn namelijk een stuk technischer, harder en progressiever. De riffs komen harder aan, de toetsen zijn overheerlijk majestueus en de ritmepartijen zijn erg dynamisch. Vocalist Ronny Hemlin zet zijn beste prestatie uit zijn carrière neer en de talrijke instrumentale passages vervelen door het grote fantasiegehalte geen seconde. Fans van het eerste uur zullen wellicht (ik ook overigens) wel eerst even moeten slikken bij het aanhoren van de nieuwe koers.

Dus wissel je Heavenly, Edguy en Freedom Call cd’s in bij de tweedehandse platenboer en koop dan eens een echt POWERmetalalbum als Diabolic Symphony. IJzersterke plaat.

Tracklist:
1. Diabolic Symphony
2. Dead Forever
3. Shallow Seas Of Hatred
4. Dreaming
5. Embraced By Fear
6. Invisible God
7. Sanctimonious
8. Haunting
9. Show Me The Way
10. Winter Hell
11. I Bow My Head In Shame
12. The Other Side

Score: 85 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 28 juli 2006

Koop dit album in

Meer Steel Attack:

[ Terug naar de Album Reviews ]