Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-04-2021

Siegfried - Nibelung
Jaar van release: 2009
Label: Napalm Records

Siegfried - Nibelung

Het behoeft geen betoog dat een groot deel van de melodieuze metalbands niet vies is van wat klassieke muziek. Als je je als band echter wilt wagen aan Der Ring Des Nibelungen moet je toch wel behoorlijk wat in huis hebben, of jezelf schromeloos overschatten. Met enige argwaan leg ik dus de nieuwe Siegfried (tevens de naam van één van de vier delen van 'Der Ring') in mijn cd-speler.

Het eerst in het oor springend zijn de drie vocalisten die hun steentje bijdragen. Siegfried is voorzien van de black metal zang van Bruder Cie, de cleane, redelijke klassieke mannenzang van Werner Bialek en zangeres Sandra Schleret (die ooit nog eens een stel noten inzong op Reign Of Light van Samael). Dit trio wordt begeleid door zeer gevarieerde, bombastische, epische heavy metal. Goh, wat een nietszeggende opeenstapeling van hokjesgeestige genreduidingen weer. Maar met reden, want zonder extreem van de hak op de tak te springen weet Siegried deze en andere invloeden toch aan elkaar te rijgen.

Helaas moet daar wel bijgevoegd worden dat niet elke invloed even goed uit de verf komt en de uitvoering dus nog wel eens wat te wensen over laat. Voornamelijk de wat rustigere klassieke stukken zouden wat mij betreft beter ingeruild kunnen worden voor de black metal georienteerde stukken. Die gaan er namelijk wel lekker in. In dat opzicht doet de combinatie met vrouwenstem me hier en daar denken aan Ram-Zet.

Al met al is Nibelung een redelijke poging, maar ik denk niet dat Wagner hem in zijn covercollectie zou opnemen. Dit klinkt allemaal nogal negatief en zo is het niet bedoeld. Het is een aangename plaat om eens te luisteren. Liefhebbers van epische heavy metal kunnen deze plaat zeker eens proberen.

Tracklist:
1. Der Ring Der Nibelungen
2. Fafnir
3. Die Eisenfaust (Alberich)
4. Die Prophenzeihung
5. Brunhild
6. Sachsensturm
7. Totenwacht
8. Der Todesmarsch
9. Die Götterdämmerung

Score: 71 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 17 januari 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]