Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

01-03-2021

Six Feet Under - Graveyard Classics 3
Jaar van release: 2010
Label: Metal Blade Records
Six Feet Under - Graveyard Classics 3
Six Feet Under weet maar niet van ophouden, want dit is alweer het derde deel van de Graveyard Classics serie. Opnieuw waagt de band zich aan een hele lading verkrachtingen van oude klassiekers en in een aantal gevallen pakt dat wederom niet al te slecht uit.

De serie bewijst in ieder geval dat de muzikanten van Six Feet Under toch wel wat meer kunnen dan wat ze doorgaans bij het eigen materiaal uitspoken. Een klassieker als A Dangerous Meeting (Mercyful Fate) vergt qua speltechniek natuurlijk wat meer dan de gemiddelde hersenloze knuppelaars die we van de band gewend zijn. Een leuke versie overigens, al blijf ik van mening dat je met een monotone grunt geen échte zang kan vervangen. Het is het geval bij meer nummers op het album. On Fire van Van Halen bijvoorbeeld. De muziek is degelijk en bovendien heeft het nummer in deze uitvoering wat meer pit, maar wanneer Barnes z'n muil opentrekt, dan is al het luisterplezier gelijk verdwenen.

Er zijn echter ook nummers die de stijl van Six Feet Under beter doorstaan, zoals Psychotherapy van de Ramones en Destroyer van Twisted Sister. Simpele nummers die met het death metalsausje stiekem best wel beuken. Toch vraag ik me wel af wat de band hier nou precies mee wil. Ik geloof best dat de serie onder liefhebbers behoorlijke populariteit geniet, maar echt iets toevoegen aan de klassiekers doen ze niet, behalve de genoemde grunt. Een grunt die bovendien veel stukken kwalitatief gezien naar beneden haalt.

De amusementswaarde is ondanks de grunt af en toe zeker wel aanwezig en ik geef toe dat ik me best vermaakt heb met dit plaatje. Voor feesten en partijen is de cd heel geschikt, maar verder kan Graveyard Classics 3 geen potje breken. Overigens zijn de meeste nummers muzikaal wel stukken beter dan het matige eigen werk van de laatste jaren, maar een discussie daarover vermijd ik liever. Voor een beukend uurtje ouderwetse jolijt kun je namelijk best terecht bij deze Amerikanen.

Tracklist:
1. A Dangerous Meeting (Mercyful Fate)
2. Metal On Metal (Anvil)
3. The Frayed Ends Of Sanity (Metallica)
4. At Dawn They Sleep (Slayer)
5. Not Fragile (Bachman Turner Overdrive)
6. On Fire (Van Halen)
7. Pounding Metal (Exciter)
8. Destroyer (Twisted Sister)
9. Psychotherapy (Ramones)
10. Snap Your Fingers, Snap Your Neck (Prong)

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 10 januari 2010

Koop dit album in

Meer Six Feet Under:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Six Feet Under - Graveyard Classics 3
Reactie van Een Metalfan op 10-01-2010 om 14:19u

hilarisch

Six Feet Under - Graveyard Classics 3
Reactie van EricMaiden op 10-01-2010 om 15:00u

Ik word echt lam van al die gare graveyard classic cd's van Six Feet Under.. Beter gaan ze gewoon eigen nummers opnemen want dit is echt te lelijk voor woorden..

Six Feet Under - Graveyard Classics 3
Reactie van KoenM op 10-01-2010 om 15:33u

Blijft lachen. Deze zal ik ook wel weer binnenhalen.

Six Feet Under - Graveyard Classics 3
Reactie van Edwynnq op 10-01-2010 om 21:20u

Ik zie er de lol niet van in al acht ik dit niet zo erg als het integraal coveren van Back In Black.
Maar ik vraag mij ernstig af hoe deze band zichzelf nu ziet ten opzichte van de hongerige band die Haunted opnam.