Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

07-03-2021

The Black Dahlia Murder - Deflorate
Jaar van release: 2009
Label: Metal Blade Records
The Black Dahlia Murder - Deflorate
Het is alweer zes jaar geleden dat The Black Dahlia Murder het debuut Unhallowed fabriceerde en niet lang daarna een begrip en een referentiepunt werd binnen de melodieuze metalscène. Inmiddels zijn we vier albums verder en is Deflorate het laatste wapenfeit van de befaamde stuiterballen. En geloof het of niet, sinds 2003 is er eigenlijk niet zo gek veel veranderd.

Dat The Black Dahlia Murder het ultieme voorbeeld is geworden voor melodeath en metalcore bands is niet zo gek, want ook de band zelf houdt de uitgedokterde sound stevig vast. Met ieder album worden de nummers weliswaar compositorisch sterker en de riffs strakker, toch kan er anno 2009 niet meer gezegd worden dat er innovatie of zeer aanwezige progressie geboekt wordt. Op Deflorate wentelt de band zich vooral in de bekende noten die kenners van de band ook van de voorganger Nocturnal zullen herkennen. Deflorate is iets minder zwaar qua geluid, maar voor de rest zijn de overeenkomsten behoorlijk aanwezig.

Wederom levert de band een half uur aan pijlsnelle, explosieve doch weinig complexe melodieuze death metal. In feite ben je zo door de cd heen want deze knettert gestaag door. Alle nummers zijn behoorlijk vlot, rijkelijk voorzien van spetterende solo's en een hele lichte technische touch. Toch is de muziek vooral pakkend, goed te volgen en gaat het album flink los. Het feit dat Deflorate mij enigszins aan Arsis deed denken werd overigens gauw verklaard door de aanwezigheid van gitarist Ryan Knight (ex-Arsis) in de band. De melodeathwereld is klein…

Uiteindelijk laat Deflorate mij wel met een dubbel gevoel achter. Het is een lekkere, wel een enigszins easy-listening cd, die op alle fronten goed in elkaar zit en de liefhebbers van melodieuze vuren zullen hier geheid veel plezier aan beleven. Toch speelt The Black Dahlia Murder met Deflorate weer helemaal op safe en ik vraag mij af hoe lang een band van dit niveau dat kan blijven doen. Maar goed, dit probleem heb je in de muziek wel vaker.

Tracklist:
1. Black Valor
2. Necropolis
3. A Selection Unnatural
4. Denounced, Disgraced
5. Christ Deformed
6. Death Panorama
7. Throne of Lunacy
8. Eyes of Thousand
9. That Which Erodes the Most Tender of Thing
10. I Will Return

Score: 75 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 13 november 2009

Koop dit album in

Meer The Black Dahlia Murder:

[ Terug naar de Album Reviews ]

The Black Dahlia Murder - Deflorate
Reactie van EricMaiden op 13-11-2009 om 18:06u
Score: 95 / 100

Echt een super gave plaat, kan hem niet vaak genoeg luisteren

The Black Dahlia Murder - Deflorate
Reactie van XnegativeX op 13-11-2009 om 19:00u
Score: 9 / 100

Waaaat?! ;-)

Ik vind dit echt een heerlijke schijf.

The Black Dahlia Murder - Deflorate
Reactie van Kareltje op 13-11-2009 om 20:09u
Score: 1 / 100

Waaaaat?! ;-)

Ik vind het echt een goed bierviltje.

The Black Dahlia Murder - Deflorate
Reactie van namen_zijn_voor_watjes op 14-11-2009 om 22:20u
Score: 76 / 100

Bij verre hun beste tot op heden, alleen de vocals zuigen.

The Black Dahlia Murder - Deflorate
Reactie van corpse op 15-11-2009 om 13:25u
Score: 80 / 100

deflorate is idd niet meer zo vernieuwend en iets te snel voorbij vind ik.
maar ik vind het sterk dat de band toch al van in het begin een hoogstaand niveau behoud zonder toe te geven aan trends uit de metalcore. toch een degelijke plaat

The Black Dahlia Murder - Deflorate
Reactie van Tja op 27-01-2010 om 13:02u
Score: 80 / 100

Over het algemeen is het inderdaad zeer veel meer van hetzelfde. Niet dat dat slecht is, want wat ze doen is absoluut leuk, maar het kan ook net iets te ver gaan.

Moet me nog wel van het hart: De laatste twee nummers, en dan zeker 'I Will Return', zijn gevalletjes apart, die vind ik, vooral door 'I Will Return"s intro, echt heel vet!