Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
  • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
  • Joey Tempest (Europe) - 59
  • John Deacon (Queen) - 71
  • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
  • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
  • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
  • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Review

Leaves' Eyes - Njord
Jaar van release: 2009
Label: Napalm Records
Leaves' Eyes - Njord
De trein die Leaves Eyes’ heet dondert stevig door. Na debuutalbum Lovelorn (2004) en opvolger Vinland Saga (2005), enkele EP’s en de liveregistratie We Came With The Northern Winds (2008) is nu het nieuwe album Njord in de winkels te koop. Ondergetekende was aanwezig bij de opnamen van de eerdergenoemde dvd en het was duidelijk dat de Duitsers de show met vikingschip tot in detail hadden voorbereid. Die drang naar perfectie is goed te horen op Njord.

Dit keer is er gekozen voor een wat losser concept dan het verhaal over viking Leif Eriksson op Vinland Saga. De nummers gaan nu - in maar liefst acht talen - over Scandinavische mythen en geschiedenis. Daarnaast is er een traditioneel Brits liedje te horen: Scarborough Fair. Hier komt Liv Kristines (ex-Theatre Of Tragedy) prachtige stem goed tot zijn recht. Waar haar stem eerder nog vaak mierzoet was, is er nu veel meer afwisseling te horen in bijvoorbeeld Through Our Veins en Emerald Island. Liv is duidelijk gegroeid (of ze laat haar stem nu meer op andere manieren horen) en dat is een genot om naar te luisteren.

Waar ik persoonlijk minder over te spreken ben, is brulboei Alexander Krull. Leaves’ Eyes is dan wel zijn band Atrocity - maar dan met vrouwlief Liv op zang - en hij is dan wel producer van de plaat, toch lijkt hij als vocalist niet altijd op zijn plek. In My Destiny en Emerald Island bijvoorbeeld schreeuwt hij af en toe de titel erdoorheen en dat is het dan. Beter vind ik dan zijn aanvullingen in Take The Devil In Me, dat al met al ook een beetje aan het coverwerk van Atrocity doet denken.

Zoals we van Leaves’ Eyes kunnen verwachten, zit ook dit werkje weer sterk in elkaar. Muzikaal gezien is het degelijk, zonder al te veel op te vallen. De nummers kennen genoeg variatie: van het stevigere Ragnarok tot ballad Irish Rain. Dit keer is er zelfs gebruik gemaakt van een heus orkest en koor. Ook hebben we wat betreft de productie en mix geen reden tot klagen. Toch speelt Leaves’ Eyes wel erg op veilig. Nu verwacht ik ook geen grindcore uit Liv’s keeltje, maar toch hoop ik dat het volgende album verrassender en spannender zal zijn. Het catchy My Destiny lijkt bijvoorbeeld wel erg op Elegy van de vorige plaat.

Maar misschien is perfectie en degelijkheid wel het geheim van Leaves’ Eyes. Het heeft ze in ieder geval geen windeieren gelegd, want met Njord leveren ze wel het beste album af uit hun carrière tot nu toe.

Tracklist:
1. Njord
2. My Destiny
3. Emerald Island
4. Take The Devil In Me
5. Scarborough Fair
6. Through Our Veins
7. Irish Rain
8. Northbound
9. Ragnarok
10. Morgenland
11. The Holy Bond
12. Frøya’s Theme

Score: 85 / 100

Reviewer: Nicole
Toegevoegd: 10 september 2009

Meer Leaves' Eyes:

Leaves' Eyes - Njord
Reactie van Erik op 10-09-2009 om 11:12u
Score: 85 / 100

Een heerlijke plaat.

Leaves' Eyes - Njord
Reactie van JeroenH op 11-09-2009 om 21:52u
Score: 80 / 100

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.