Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Arkngthand - Songs Of Ice And Fire
Jaar van release: 2009
Label: Eigen beheer
Arkngthand - Songs Of Ice And Fire
Met de strijdende (schrik)wolf en de leeuw prijkend op het artwork van deze cd verscheen er al een oor tot oor glimlach op mijn gezicht. De titel is dan alleen nog maar een bevestiging, maar het wil zeggen dat de heren achter deze band in ieder geval smaak hebben. Wie niet van fantasyboeken houdt zal ik dan niet langer in spanning houden, want het gaat hier om de fantastische, maar helaas onvoltooide serie van George, writer’s block, Martin.

Het thema beslaat het eerste boek van de Song Of Ice And Fire serie, genaamd A Game Of Thrones. Alle belangrijke gebeurtenissen hebben een plaatsje gekregen op dit album. Welke dat precies zijn, ga ik niet verklappen, want er zullen ongetwijfeld nog mensen zijn die deze boeken nog niet gelezen hebben. Na de gigantische stapel cd’s die het werk van J.R.R. Tolkien bejubelen wordt er (eindelijk) eens een andere schrijver in het zonnetje gezet.

Het boekje ziet er schitterend uit. Mooie vormgeving en het oogt erg professioneel. Daarom verbaast het me dat ik nergens de naam van een platenmaatschappij zie prijken. Hetzelfde geldt voor het loepzuivere geluid. Of er is een aardige som geld in deze cd gestoken of er is handig van vriendendiensten gebruik gemaakt. Arkngthand weet de middeleeuwse setting van de boeken erg goed neer te zetten. Af en toe moet ik aan een band als Rapalje denken, vanwege het zomerse en tegelijk fris geluid.

Arkngthand trakteert ons op een prachtige combinatie van heavy metal, folk en AOR. Speciaal klinkt deze omschrijving niet, maar toch hebben onze Limburgse vrienden een behoorlijk eigen geluid te pakken. De liederen van ijs en vuur zijn daarbij lekker episch. De kwaliteit van de nummers is echter niet superieur, maar men hoeft zich daar niet aan te storen. Het geheel luistert heerlijk weg en zal het ongetwijfeld goed doen bij degenen die graag naar epic metal luisteren of graag folkelementen in hun metal hebben. Op naar de dance of dragons dan maar? Songs Of Ice And Fire is voor slechts 12 euro te bestellen op hun website.

Tracklist:
1. Last Summerdays
2. The King Has Arrived
3. Wine And Woes
4. Learning To Fly
5. A Game Of Thrones
6. The Waterdancer
7. Dark Wings, Dark Words
8. At The Head Of The Serpent
9. Truth In A Fool's Word
10. The Woods Of Whisper
11. Equinox
12. Clash Of Kings

Score: 85 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 20 juli 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Alex op 22-07-2009 om 07:55u

Leuke cd, alleen de voice acting is het zwakke punt op de cd. De muziek is gelukkig prima

Reactie van jasper op 28-07-2009 om 10:35u

al opgevallen dat de bandnaam liefst zeven medeklinkers achter elkaar weet te zetten?

Reactie van jasper op 28-07-2009 om 10:35u

*6 medeklinkers, excuses