Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-09-2021

UFO - The Visitor
Jaar van release: 2009
Label: SPV / Steamhammer Records

UFO - The Visitor

De Britse rockers van UFO draaien dit jaar al veertig jaar mee ondanks allerlei veranderingen in de bezetting van de band. Gedurende die veertig jaar is er een constante stroom van goede en minder goede albums geweest. The Visitor is de meest recente creatie met Phil moggg op zang, Andy Parker op drums en Paul Raymond en Vinnie Moore op gitaar. Oorspronkelijk lid bassist Pete Way heeft verstek moeten laten gaan wegens privé redenen.

Het twintigste studioalbum The Visitor telt tien nieuwe songs op de reguliere editie, en de digipack telt er elf. Het schijfje luistert als een bonte afwisseling van jaren zeventig georiënteerde hardrock met flink wat bluesrock invloeden. Hoewel de heren al veertig jaar in het vak zitten, zijn zij het musiceren nog niet verleerd. De tien songs zijn alleraardigst, luisteren lekker weg en zijn perfecte voor een zomerse middag. Ondanks dat bekruipt me toch vaak het gevoel tijdens het luisteren iets te missen wat dit album tot grotere hoogten doet stijgen. De bluesrock klinkt net wat teveel als een kille studio en het is met momenten behoorlijk tam.

Buiten dit gegeven telt ook The Visitor weer een aantal memorabele nummers zoals bijvoorbeeld opener Saving Me, en zal deze schijf fans van weleer zeker kunnen bekoren. UFO is na veertig jaar nog niet klaar, dat hoor je op dit nieuwste album en zie je, want op het moment van schrijven trekken zij nog altijd de wereld door met hun nog altijd groter wordende oeuvre.

Tracklist:
1. Saving Me
2. On the Waterfront
3. Hell Driver
4. Stop Beaking Down
5. Rock Ready
6. Living Proof
7. Can’t Buy a Thrill
8. Forsaken
9. Villains & Thieves
10. Stranger in Town

Score: 75 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 3 juni 2009

Koop dit album in

Meer UFO:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Old Mhb op 03-06-2009 om 16:35u

Ik heb dit album nog niet gehoord dus geef ik geen score. Wat me stoort is dat er geen enkel origineel bandlid meer bij is of in dit geval niet heeft willen mee werken om persoonlijke redenen wat zijn goed recht is.

Artiesten met deze kwaliteiten en ervaring kunnen zichzelf bewijzen in een nieuw project zonder te moeten teren op een gevestigde naam die geld op brengt. Sommigen waren al lid van een band waarvan 1 persoon alles bepaald heeft. Queen zonder Mercury is geen Queen en Thin Lizzy zonder Lynot is geen Lizzy.

Deze U.F.O. - lineup had gewoon het lef niet om een schijf te maken met een persoonlijke bandnaam of waren contractueel gebonden aan UFO.

Bovendien is het zo dat een Golden Lineup onder eigen naam nogal eens telleursteld.

Zover mijn mening wat betreft bandnaam. En nu ga ik es luisteren naar dit schijfje of wat ik er kan van vinden zodat ik de schijf kan beoordelen.

Om duidelijk te zijn gaf ik Queen en Thin Lizzy enkel als voorbeeld.

Reactie van Rene op 03-06-2009 om 20:20u

Phill Mogg en Andy Parker hebben toch mede de band opgericht in 1969? Dus ik begrijp niet zo goed waarom de huidige leden van UFO tegenwoordig onder een andere naam zouden moeten spelen.

Lekker cd'tje, maar erg veel blues dit keer.

Reactie van Old Mhb op 03-06-2009 om 21:55u

@ Rene

Je hebt gelijk. Ik heb me laten misleiden door de review en dat is zelf de schuld van de reviewer niet. Mea maxima culpa.

De cd klinkt erg lekker voor in de wagen.

Reactie van Rinus op 03-06-2009 om 23:33u

Beetje research is het halve werk.
Waar staat in de recensie dat UFO uit niet orginele leden bestaat?

Reactie van Walter op 03-06-2009 om 23:41u

Moet toch wat te klagen hebben. :)

Reactie van Fred op 08-06-2009 om 13:05u
Score: 80 / 100

Gave CD van een dito band..
Keep on Rockin'!!!