Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

29-11-2020

Thunder - The EP Sessions 2007-2008
Jaar van release: 2009
Label: Metal Heaven
Thunder - The EP Sessions 2007-2008
Eén van de afscheidscadeautjes van het 20-jarige Thunder is deze cd, gevuld met materiaal van een drietal EP's met elk 6 nummers die men in de afgelopen 24 maanden heeft uitgebracht in de UK. Deze EP's waren dan ook bedoeld om de wachttijd op het laatste studioalbum Bang te veraangenamen. Eén van de andere cadeautjes wordt het in juli van dit jaar op te nemen 20 Years & Out - The Farewell Tour Live.

Onder andere I Believe en het mooie en AC-DC-achtige Chain Reaction zijn twee Japanse bonusnummer van het eerder genoemde laatste studio-album, waarvan eerstgenoemde ook in een tweede versie is opgenomen. Normaal zijn nummers op cd singles of EP's afvallertjes en opvullers, maar dat kan ik van de heren van Thunder in dit geval niet zeggen. Ik was erg onder de indruk van het groovy en catchy Bette Davis Meltdown, zonder twijfel mijn favoriet op deze cd. Ook is Thunder meermaals in staat gebleken heel mooie ballads te maken. Only You Can Make Me Cry is daarop geen uitzondering, al had ik dit nummer vanwege de structuur liever tweestemmig en akoestisch gehoord. So Sad Today heeft een apart sfeertje, en onwillekeurig moet ik denken aan de stem van Neil Young. Een geweldig nummer, ware het niet dat ik hier de spreekwoordelijke (en nodige) snerpende solo mis...

Voor de Thunder-fans en alle liefhebbers van buesy hardrock toch wel een sterke aanrader. Het feit alleen al dat de band geen "opvullertjes" heeft gemaakt voor de 3 EP's en dus eigenlijk ook dit album geeft aan dat zij altijd heel erg serieus met hun muziek bezig zijn geweest. Erg jammer dat een kwaliteitsband als Thunder er mee gaat ophouden. Ben erg benieuwd naar hun nieuwe live-document !

Tracklist:
1. Survivor
2. Yesterday's News
3. Chain Reaction
4. Midlife Crisis
5. Dirty Dream (Live)
6. What A Beautiful Day (Live)
7. Make My Day
8. Bette Davis Meltdown
9. I Believe
10. Last Man Standing (Live)
11. Like A Satellite (Live)
12. See My Baby Walking
13. So Sad Today
14. Only You Can Make Me Cry
15. Yesterday's News (Naked Version)
16. I Believe (Missionary Position Version)

Score: 88 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 17 mei 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]