Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Thunder - The Magnificent Seventh
Jaar van release: 2005
Label: Frontiers Records
Thunder - The Magnificent Seventh
In 1989 ontstond uit de assen van Terraplane de AOR band Thunder die ontdekt werd door de befaamde Duran Duran-gitarist Andy Taylor. Het debuut ‘Backstreet Symphony’ is geboren in 1991 en was een gigantische hit zowel artistiek als commercieel (MTV draaide elke dag Thunder videoclips, de heren speelden als hoofdact elke avond voor minstens vijfduizend mensen, ze gingen op tour met Iron Maiden, Extreme en Deep Purple én speelden op elk essentieel festival). Veertien jaar later is de populariteit van Thunder sterk verminderd maar de heren staan nog altijd garant voor Kwaliteit met hoofdletter K.

Het album opent met het catchy ‘I Love you more than Rock’n’Roll’ wat direct de zeventiende top 40 hit is van de heren in homeland Engeland. De elf nieuwe nummers klokken tezamen een klein uur en zijn allemaal even mooi, professioneel, hitgevoelig en perfect afgewerkt. Hoogtepunten zijn het onweerstaanbare ‘Monkey see, monkey do’ en de tranentrekker ‘Together or apart’.

‘The Magnificent Seventh’ (het artwork is gebaseerd op deze klassieke westernfilm) voegt niets nieuws toe aan de muziekwereld maar bevat wel elf prachtige rocknummers. Dit is één van de betere Thunder platen uit hun kwaliteitsvolle discografie en een album waar Bon Jovi alleen maar van kan dromen. Vijftien jaar geleden zou deze plaat met miljoenen over de toonbank vliegen, maar nu kan een kleiner publiek eindeloos genieten van echte pop/rock en de groep gaan bekijken in zalen als Biebob, het Podium in Hardenberg en de Bosuil in Weert. En dat is misschien nog leuker.

Tracklist:
1. I Love You More Than Rock’n’Roll
2. The Gods Of Love
3. Monkey See, Monkey Do
4. I’m Dreaming Again
5. Amy’s On The Run
6. The Pride
7. Fade Into The Sun
8. Together Or Apart
9. You Can’t Keep A Good Man Down
10. One Foot In The Grave
11. One Fatal Kiss

Score: 87 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 6 maart 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]