Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-08-2020

The Lucifer Principle - Welcome To Bloodshed
Jaar van release: 2009
Label: Apache Productions
The Lucifer Principle - Welcome To Bloodshed
"Hey, ff zonder gelul: ik kreeg gisteren de nieuwe CD van The Lucifer Principle binnen... ik word niet snel meer enthousiast van een plaat, maar deze is echt onwijs gaaf, ik stuur je vrijdag een exemplaar toe. Laat me weten wat je ervan vindt!"

Als een promoter zoiets tegen je zegt neem je het met een flinke korrel zout, want die vent doet ook maar z'n werk om je enthousiast te maken voor een plaat. In dit geval had de beste man echter wel behoorlijk gelijk.

Met debuutalbum Pitch Black Dawn had The Lucifer Principle de lat al vrij hoog gelegd, maar weet met Welcome To Bloodshed toch er overheen te gaan. De groovende, stampende deathmetal is nog altijd voorzien van een vleugje thrash, maar de nummers zitten net iets beter in elkaar, en de solo's zijn iets melodieuzer. Ook het geluid is wederom dik in orde. Op Pitch Black Dawn hadden de mannen al een behoorlijk vet geluid, en weten dat hier te herhalen. De grunts van Earik zijn wat dieper en iets minder hees dan voorheen. In vorige reviews maakte we al de vergelijking met (oude) God Dethroned. Wat horen we nu op dit tweede album van The Lucifer Principle? Een gastrolletje voor Henri Sattler in Bond Of Supremacy.

Het fictieve plaatsje Bloodshed vormt de kapstok voor de thema's op Welcome To Bloodshed. De teksten vormen een soort groter verhaal, maar soms is het toch niet helemaal duidelijk hoe een nummer binnen dit verhaal past. Het schrijven van een conceptalbum is dan ook geen makkelijke taak, maar The Lucifer Principle brengt het er op dat vlak nog best aardig van af.

Welcome To Bloodshed is een uitstekend tweede album geworden. Van begin tot eind walst het album in een lekker tempo uit je speakers, met als enige nadeel dat er geen echte uitschieters bij de nummers zijn. De nummers zijn echter allemaal van vrij hoge kwaliteit dus een echt nadeel is het ook weer niet. Hopelijk weet de band dit niveau vast te houden voor album nummer 3.

Tracklist:
1. Born in Bloodshed
2. Bond of Supremacy
3. Graveyard Ave.
4. Death Resort
5. Nullification of Life
6. The Burial
7. Dirt
8. Kadaver
9. Basement

Score: 86 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 13 mei 2009

Koop dit album in

Meer The Lucifer Principle:

[ Terug naar de Album Reviews ]

The Lucifer Principle - Welcome To Bloodshed
Reactie van margrave op 13-05-2009 om 12:58u
Score: 88 / 100

vette plaat. sinds gisteren niet meer van mn stereo weg te slaan

op naar vette nr 3 :p

The Lucifer Principle - Welcome To Bloodshed
Reactie van Jor op 14-05-2009 om 17:09u

Klinkt erg veel belovend, kan niet wachten tot ik 'm in m'n hebberige handjes heb!