Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Fairyland - Score To A New Beginning
Jaar van release: 2009
Label: Napalm Records
Fairyland - Score To A New Beginning
Terwijl de populariteit van pompeuze power metalbands wereldwijd enigszins inkakt, komt het Franse Fairyland doodleuk met een nieuwe cd op de proppen. Ik heb sinds het fantastische debuut Of Wars In Osyrhia altijd een zwak gehad voor deze band, dus ik maak graag een uitzondering. Er is weer het nodige gebeurd in de line-up van de band, want Philippe Gordana neemt nu zo'n beetje alle muziek voor z'n rekening. Waar ik echter veel blijer mee ben is dat hij Marco Sandron voor de zang heeft gestrikt. Deze fantastische zanger verzorgt ook bij het Italiaanse Pathosray de vocalen en daar was hij al ťťn van de grootste attracties.

Fairyland levert nog steeds bombastische power metal, maar men is qua sound duidelijk progressiever geworden. De muziek is opzwepend, complex en de band maakt regelmatig gebruik van groots opgezette orkestrale passages. Keyboardsolo's en goede gitaarsolo's wisselen elkaar af en de refreinen worden bijna allemaal ondersteund door koren. Ik neem mijn petje dan ook af voor Gordana, want het moet beslist geen eenvoudig karwei zijn geweest om de muziek op dit album in elkaar te zetten. Bovendien overtreft hij met gemak het wat directere The Fall Of An Empire. Dat heeft hij dan ook wel te denken aan de briljante zang op het album. Wat kan die Sandron toch magistraal zingen. Met het grootste gemak tilt hij de muziek naar een ongekend hoog niveau en wanneer hij een duet aangaat met een zangeres is het nog geweldiger. Het maakt het wachten op de nieuwe Pathosray schijf niet gemakkelijker.

Fairyland legt de lat dus alweer behoorlijk hoog in 2009. Sterke symfonische power metal met een zeer goede productie. Wellicht dat het voor de liefhebbers van het stevigere werk iets te zoetsappig is, maar we kunnen er gewoon niet onderuit dat dit een zeer sterk album is. Wat mij betreft mag dit recept wel voort worden gezet. Ik kan wel losse nummertjes gaan aanwijzen, maar ik ben toch echt overtuigd door het epische geheel. De geweldige hoes vormt bovendien een niet te versmaden extraatje.

Tracklist
1. Opening Credits
2. Across The Endless Sea Part II
3. Assault On The Shores
4. Master Of The Waves
5. A Soldier's Letter
6. Godsent
7. At the Gates Of Morken
8. Rise Of The Giants
9. Score to a New Beginning
10. End Credits

Score: 86 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 27 april 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Fairyland - Score To A New Beginning
Reactie van Jim op 30-04-2009 om 21:51u
Score: 93 / 100

Overheerlijke bombastische Symphonic/Power Metal met de nadruk op de keyboards. Elk nummer kent z'n eigen hoogtepunten, die vooral tot uiting komen bij de solo's.

Klasse gewoon.

Fairyland - Score To A New Beginning
Reactie van pomper op 09-05-2009 om 13:51u
Score: 98 / 100

Briljante pompende power sympho progmetal.
Hier zit genoeg creativiteit in om 10 Cd's van de gemiddelde metalband vol te blaffen.
Geniale zanger trouwens.

Fairyland - Score To A New Beginning
Reactie van RIX op 25-03-2010 om 20:44u
Score: 100 / 100

bruut album. score to a new beginning is epic als de pleuris.

power metal regeert over de wereld. het kakt niet in.

doei.

Fairyland - Score To A New Beginning
Reactie van da -Z- op 15-07-2010 om 03:01u
Score: 95 / 100

Ik heb deze plaat al ruim een jaar en ik kan zeggen dat ik hem nog regelmatig draai. Wat een goeie nummers zeg. De laatste paar jaar zijn er maar weinig platen die ik regelamtig kan herdraaien, maar dit is er zeker eentje van! Aanrader! Laat je niet afleiden door de stompzinnige bandnaam, dit is geweldige powermetal