Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
  • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
  • Joey Tempest (Europe) - 59
  • John Deacon (Queen) - 71
  • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
  • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
  • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
  • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Review

Fairyland - The Fall Of An Empire
Jaar van release: 2006
Label: Napalm Records
Fairyland - The Fall Of An Empire
Hoewel het op power metal gebied het laatste jaar aanmerkelijk rustiger is gebleven dan de voorgaande jaren, zijn er natuurlijk nog altijd bands die onverminderd doorgaan. Het Franse Fairyland bracht een aantal jaren geleden al een veelbelovend debuut uit onder de titel Of Wars In Osyrhia dat zich vooral kenmerkte door de sterke zang van ex-Dark Moor zangeres Elisa C. Martin. Helaas is de zangeres weer vertrokken en zitten we weer opgescheept met een mannelijke zanger.

Dit klinkt misschien heel problematisch, maar na beluistering blijkt het allemaal erg mee te vallen. Men heeft weer een aantal zeer goede nummers weten te schrijven en dankzij het opzwepende en technisch goede spel komt alles goed uit de verf. Zoek het in de richting van een iets meer gestructureerde Rhapsody en je weet een beetje wat ik bedoel. Dat betekent dus een volgepropt geluid waarin ingrediënten als hoge (zeer goede) vocalen , grootse orkestrale keyboards en vlotte solo's de dienst bepalen. Dankzij de transparante productie is alles wel goed te volgen en het theatrale element ligt er niet zo dik bovenop als bij bovenstaande band.

Qua spel heeft de band absoluut progressie geboekt en hoewel de band een stukje directer (lees: harder) is gaan klinken, hoeven de liefhebbers van melodieuze power metal zich geen zorgen te maken. Origineel is het allemaal totaal niet, maar gezien het strakke spel, de goede zang en sterke melodielijnen wil ik dat de band best vergeven.
In feite bevat het titelnummer alle elementen die een power metal nummer zo gaaf maken. De wervelende solo's gaan hand in hand met sprookjesachtige toetsenpartijen en zanger Max Leclercq heeft een krachtige rockstrot. Af en toe komt er nog een gastzangeres voorbij die ook zeker niet misselijk klinkt.

Zoals gezegd is er sprake van een prima productie en men heeft weer gezorgd voor voldoende muzikale hoogstandjes. Zeker niet de zoveelste inwisselbare schijf in het genre. De liefhebbers weten weer voldoende en wie vindt dat Rhapsody teveel leunt op grootsheid en dramatiek kan wellicht wel wat met Fairyland.
Een goed album van deze Franse heren.

Tracklist
1. Endgame
2. The Fall Of An Empire
3. Lost In The Dark Lands
4. Slaves Forlorn
5. The Awakening
6. Eldanie Uelle
7. Clanner Of The Light
8. To The Havenrod
9. The Walls Of Laemnil
10. Anmorkenta
11. In Duna
12. The Story Remains
13. Look Into Lost Years (Outro)

Score: 80 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 28 november 2006

Fairyland - The Fall Of An Empire
Reactie van da -Z- op 12-05-2011 om 03:18u
Score: 92 / 100

Wellicht een van de beste albums in mijn collectie. Het is een album die ik regelmatig draai en hij verveeld gewoon niet. EN dat is al heel wat voor een power metal album. Deze gasten zijn geweldig

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.