Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
  • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
  • Joey Tempest (Europe) - 59
  • John Deacon (Queen) - 71
  • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
  • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
  • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
  • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Review

Hatesphere - To The Nines
Jaar van release: 2009
Label: Napalm Records
Hatesphere - To The Nines
De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik niet al te hoge verwachtingen had van To The Nines. Binnen een jaar tijd was de hele bezetting van Hatesphere, op gitarist Pepe na, gewisseld. Vooral zanger Jacob Bredahl was daarbij in mijn ogen onvervangbaar.

Des te verbaasder was ik dan ook toen To The Nines voor het eerst uit mijn speakers denderde. De hele plaat lijkt gemaakt om wantrouwige zeikers zoals ondergetekende de mond voor eens en altijd te snoeren. Vanaf de eerste tonen van To The Nines beukt het nieuwe album weer ongenuanceerd zoals de gehoorgangen binnen met een intensiteit die we als laatste ten tijde van Bloodred Hatred en Ballet Of The Brute gehoord hebben.

Waar er bij de laatste albums The Sickness Within en Snake Eyes And Killer Smiles een gelaagder en iewat ‘diepgaander’ Hatesphere te horen was, wordt er nu weer met de botte bijl gehakt. Het album is vooral met een doorgetrapt gaspedaal gespeeld en gunt de luisteraar nauwelijks rustpunten.

Ook blijft de vocale presentatie van zanger Jonathan ‘Joller’ Albrechtsen niet onopgemerkt. Hij heeft weliswaar niet dezelfde manische en bijna-klaplong vocalen van voorganger Jacob Bredahl, desondanks weet hij met zijn brute orgaan te overtuigen.

Hatesphere heeft mij erg weten te verbazen met To The Nines; he is een plaat geworden waar de agressie werkelijk vanaf spat. Het wiel wordt zeker niet opnieuw uitgevonden, echter als je toe bent aan een enorm pak rammel in je oren kun je gewoonweg niet om dit album heen.

Tracklist:
1. To The Nines
2. Backstabber
3. Cloaked In shit
4. Clarity
5. Even If It Kills Me
6. Commencing A Campaign
7. The Writing's On The Wall
8. In The Trenches
9. Aurora
10. Oceans Of Blood

Score: 87 / 100

Reviewer: Jan
Toegevoegd: 19 maart 2009

Meer Hatesphere:

Hatesphere - To The Nines
Reactie van Bastiaan op 19-03-2009 om 10:25u

Heb vier nummers gehoord van deze plaat. Had er ook niet al te hoge verwachtingen van. Muzikaal gezien is alles bij het oude gebleven, en inderdaad, misschien nog nét een tikkie bruter dan de laatste platen: een goed punt wat mij betreft, want daar staat Hatesphere toch bekend om: Bruutheid tot op het bot. De zang valt me heel erg mee, het is lekker smerig, maar lijkt tegelijkertijd iets meer techniek te bevatten. In dat opzicht mis ik de hysterische vocalen van Bredahl wel een beetje. Maar ik denk dat we aan deze nieuwe zanger veel plezier beleven, hij is immers ook nog erg jong (19, 20), dus dit zal zich zeker nog ontwikkelen. Ik ga de plaat snel aanschaffen!

Hatesphere - To The Nines
Reactie van Tore op 24-11-2009 om 21:22u
Score: 8 / 100

Briljant!! bruut! en vet!

Hatesphere - To The Nines
Reactie van Tore op 24-11-2009 om 21:23u
Score: 80 / 100

haha no 8 but 80/100 lol

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.