Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-09-2021

Hatesphere - To The Nines
Jaar van release: 2009
Label: Napalm Records
Hatesphere - To The Nines
De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik niet al te hoge verwachtingen had van To The Nines. Binnen een jaar tijd was de hele bezetting van Hatesphere, op gitarist Pepe na, gewisseld. Vooral zanger Jacob Bredahl was daarbij in mijn ogen onvervangbaar.

Des te verbaasder was ik dan ook toen To The Nines voor het eerst uit mijn speakers denderde. De hele plaat lijkt gemaakt om wantrouwige zeikers zoals ondergetekende de mond voor eens en altijd te snoeren. Vanaf de eerste tonen van To The Nines beukt het nieuwe album weer ongenuanceerd zoals de gehoorgangen binnen met een intensiteit die we als laatste ten tijde van Bloodred Hatred en Ballet Of The Brute gehoord hebben.

Waar er bij de laatste albums The Sickness Within en Snake Eyes And Killer Smiles een gelaagder en iewat ‘diepgaander’ Hatesphere te horen was, wordt er nu weer met de botte bijl gehakt. Het album is vooral met een doorgetrapt gaspedaal gespeeld en gunt de luisteraar nauwelijks rustpunten.

Ook blijft de vocale presentatie van zanger Jonathan ‘Joller’ Albrechtsen niet onopgemerkt. Hij heeft weliswaar niet dezelfde manische en bijna-klaplong vocalen van voorganger Jacob Bredahl, desondanks weet hij met zijn brute orgaan te overtuigen.

Hatesphere heeft mij erg weten te verbazen met To The Nines; he is een plaat geworden waar de agressie werkelijk vanaf spat. Het wiel wordt zeker niet opnieuw uitgevonden, echter als je toe bent aan een enorm pak rammel in je oren kun je gewoonweg niet om dit album heen.

Tracklist:
1. To The Nines
2. Backstabber
3. Cloaked In shit
4. Clarity
5. Even If It Kills Me
6. Commencing A Campaign
7. The Writing's On The Wall
8. In The Trenches
9. Aurora
10. Oceans Of Blood

Score: 87 / 100

Reviewer: Jan
Toegevoegd: 19 maart 2009

Koop dit album in

Meer Hatesphere:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Bastiaan op 19-03-2009 om 10:25u

Heb vier nummers gehoord van deze plaat. Had er ook niet al te hoge verwachtingen van. Muzikaal gezien is alles bij het oude gebleven, en inderdaad, misschien nog nét een tikkie bruter dan de laatste platen: een goed punt wat mij betreft, want daar staat Hatesphere toch bekend om: Bruutheid tot op het bot. De zang valt me heel erg mee, het is lekker smerig, maar lijkt tegelijkertijd iets meer techniek te bevatten. In dat opzicht mis ik de hysterische vocalen van Bredahl wel een beetje. Maar ik denk dat we aan deze nieuwe zanger veel plezier beleven, hij is immers ook nog erg jong (19, 20), dus dit zal zich zeker nog ontwikkelen. Ik ga de plaat snel aanschaffen!

Reactie van Tore op 24-11-2009 om 21:22u
Score: 8 / 100

Briljant!! bruut! en vet!

Reactie van Tore op 24-11-2009 om 21:23u
Score: 80 / 100

haha no 8 but 80/100 lol