Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
  • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
  • Joey Tempest (Europe) - 59
  • John Deacon (Queen) - 71
  • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
  • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
  • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
  • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Review

Delain - April Rain
Jaar van release: 2009
Label: Roadrunner Records

Delain - April Rain

Het succes van Delains debuutalbum Lucidity zal bandleider Martijn Westerholt naast een hoop vreugde ook de nodige slapeloze nachten hebben bezorgd. Delain begon immers als project met veel gastmuzikanten, maar na het uitkomen van Lucidity lag het gevaar lag op de loer: was het succes niet alleen dankzij de inbreng van bekende namen als Liv Kristine, Marco Hietala en Sharon den Adel en kon de band op eigen kracht wel met een passend vervolg komen?

Het uitgangspunt voor April Rain was dan ook simpel: een echt bandalbum maken met een vaste bezetting. Dit betekent in de praktijk dat frontvrouw Charlotte Wessels nog verder naar voren werd geschoven als gezicht van de band en dat de gastbijdragen werden beperkt tot twee. Bovendien schreef Wessels alle teksten en neemt ze vrijwel alle zang voor haar rekening. De extra belasting voor Wessels pakt fantastisch uit. Niet alleen zingt ze gevarieerder en met meer gevoel dan op Lucidity, ook haar teksten en zanglijnen zijn wonderschoon. Beste voorbeeld daarvan is het rustige On The Other Side, dat wordt opgesierd met een bijdrage van celliste Maria Ahn. Als dit nummer wordt voorzien van een mooie clip wordt het geheid een groot succes.

Naast Ahn doet ook Marco Hietala weer mee. Westerholt kon na zijn succesvolle bijdrage op Lucidity de verleiding niet weerstaan en vroeg de Nightwish-bassist/zanger opnieuw. Hij is te horen op Control The Storm en Nothing Left, en vormt met Wessels een geweldig vocaal koppel. Muzikaal is April Rain een stukje zwaarder dan het debuut, maar juist minder bombastisch in de zin dat de keyboardpartijen van Westerholt wat meer naar de achtergrond zijn verwezen. Wat gebleven is zijn de poppy songstructuren (ondermeer Stay Forever, Start Swimming en Nothing Left) waardoor de luisteraar gelijk gepakt wordt en de nummers makkelijk blijven hangen.

Westerholt kan de komende maanden met een gerust hart zijn bed opzoeken. April Rain evenaart Ludicity niet alleen, het is wat mij betreft een veel completer, volwassener en simpelweg beter album. Vooral Wessels’ inbreng is zeer fraai, maar eigenlijk levert de hele band hier een topprestatie. Delain zaagt met dit album nadrukkelijk aan de poten van de troon van Within Temptation en zou wel eens heel snel kunnen uitgroeien tot één van de absolute toppers in het female fronted-genre.

Tracklist:
1. April Rain
2. Stay Forever
3. Invidia
4. Control The Storm
5. On The Other Side
6. Virtue And Vice
7. Go Away
8. Start Swimming
9. Lost
10. I’ll Reach You
11. Nothing Left

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 15 maart 2009

Meer Delain:

Delain - April Rain
Reactie van Henri op 15-03-2009 om 19:38u
Score: 88 / 100

Wat ik heb gehoord op de sneak preview show in Hedon vorige week vrijdag was zeer belovend. Ga dit album zeker ophalen bij mijn lokal platenboer

Delain - April Rain
Reactie van jelleuh op 18-03-2009 om 22:52u
Score: 80 / 100

Helemaal niet slecht, hoewel ik ze niet graag met within temptation vergelijk.

Waarschijnlijk ga ik het ze deze vrijdag horen spelen bij Kamelot en Serenity :D heb er zin in |m|>

Delain - April Rain
Reactie van Dead Silence op 20-03-2009 om 19:41u
Score: 85 / 100

Weer eens een frisse wind van eigen bodem. Meer mature dan Lucidity en vetter gemasterd.

Delain - April Rain
Reactie van Marco op 14-05-2009 om 17:42u
Score: 80 / 100

Zoetsappig maar niet onaardig , de songs zitten goed inelkaar als je ze 1x gehoord hebt zitten ze meteen in je bol.
Het had voor mij aleen wel wat vetter gemogen maar ja je kunt niet alles hebben. Wel mooi dat dit weer van eigen bodem komt.

Delain - April Rain
Reactie van laurens op 07-09-2012 om 19:43u
Score: 90 / 100

Delain is een geweldige band lekkere catchy nummers. Charlotte is een heerlijke zangeres om naar te luistere heel gevarieerd. Vind de muziek gevarieerder als within temptation. ook de samenwerking met Marco super. Moet zeggen op dit moment is Delain voor mij nr 1 in dit genre.

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.