Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-10-2020

As Eden Burns - The Great Celestial Delusion
Jaar van release: 2008
Label: Candlelight Records
As Eden Burns - The Great Celestial Delusion
Melodieuze death metal, ja! En hoe! Zo kan het dus blijkbaar ook. Geen lieve riffjes en keurig uitgetelde akkoordenschema's, maar beukend harde death metal, volgestopt met zeer aantrekkelijke melodieën. Godzijdank zijn de metalcore invloeden slechts op één hand te tellen, ondanks dat een bandnaam als As Eden Burns anders doet vermoeden.

Opvallend is de vette en vooral erg gevarieerde zang. Dan weer een brute schreeuwstem en het volgende moment dodelijk diep grafgerochel. De vocalen passen in ieder geval erg goed bij de kolkende muziek, die hier gespeeld wordt. Muzikaal sluit de band in dat opzicht erg goed aan bij bands als The Black Dahlia Murder, The Arcane Order en in mindere mate Heaven Shall Burn. Ik zou ook All Shall Perish als verwijzing kunnen gebruiken, maar The Great Celestial Delusion gaat net wat dieper. Luister maar eens naar een heerlijke compositie als Endless Rebirth, of het furieuze Ever Again. De talloze breaks, gave riffs en heerlijke tempo's zijn werkelijk om van te smullen. Bij veel andere bands gaat deze muziek nogal eens vervelen, maar ik heb mezelf er op betrapt dat ik deze cd toch wel erg vaak draaide de laatste tijd.

Zoek je dus nog altijd naar de muzikale schop in het gezicht, dan hoef je bij deze eventjes niet meer verder te zoeken. Dit kraakhelder geproduceerde bakbeest walst over je heen en streelt je tegelijkertijd met erg goed uitgewerkte melodielijnen. Zo kan het dus ook. Één van de betere melodieuze death metal schijven van 2008. Vette hoes ook!

Tracklist
1. The Great Celestial Delusion
2. Endless Rebirth
3. Enemy
4. Ever Again
5. Conceptual Decay
6. Guilds
7. The Golden Age
8. Lost Counsel and Untimlely Doom

Score: 86 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 11 januari 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

As Eden Burns - The Great Celestial Delusion
Reactie van Kees op 12-01-2009 om 12:40u
Score: 45 / 100

Misschien op zijn de metalcore invloeden op 1 hand te tellen, maar die ene hand maakt het dat het onluisterbaar is. Wat een K*T stem.