Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-01-2021

Gamma Ray - Hell Yeah!!! (dvd)
Jaar van release: 2008
Label: SPV / Steamhammer Records

Gamma Ray - Hell Yeah!!! (dvd)

Hoewel frontman Kai Hansen in het interview op deze dvd zegt niet zoveel waarde te hechten aan uitgaves op dit medium, is er aan deze dubbel-dvd van Gamma Rayís tour door Noord-Amerika toch flink veel aandacht besteed. Niet alleen vinden we op Hell Yeah!!! The Awesome Foursome and the Finnish Keyboarder Who Didnít Want to Wear His Donald Duck Costume het concert wat de heren in 2006 gaven in Montreal, naast deze twee uur durende uitgave zit er ook nog een schijfje bomvol extra materiaal.

Alles wordt uit de kast getrokken om van deze eerste echt concert-dvd iets moois voor de fans te maken. Het concert is mooi opgenomen met verschillende cameraís en zowel beeld en geluid zijn dik in orde. Net zoals op de live-cd met dezelfde naam. Op de bonus-dvd staan ook nog eens wat live-clips van diverse Wacken Open Air optredens, een wel heel bijzondere akoestische set in Japan, het hele videoclip verhaal van de band en daarnaast ook nog eens twee documentaires. Aangezien ik in de review over de live-cd al flink enthousiast was over het live-materiaal uit 2006 wat op deze dvd net zo goed is als op de cd, maar dan met mooie beelden er bij, zal ik mij in deze review beperken tot wat er zoal te vinden is op die tweede schijf. Qua dvd komt het er natuurlijk op neer of dat je gewoon de liedjes horen wil of ook graag naar dit viertal met ingehuurde toetsenist kijken wil. Wil je dat niet, dan kun je het bij de cd houden, wil je dat wel, dan is het natuurlijk extra leuk om er ook nog eens wat bij te krijgen in de vorm van een bonusschijf.

Op die bonusschijf staat bijna drie uur aan extra materiaal, van een wat matig optreden op Wacken Open Air in 2006 en een spetterende performance in 2003 op datzelfde festival, tot aan een akoestische set in Japan. Dat laatste is natuurlijk uniek, en het is mooi dat wij daar ook nog eens van kunnen genieten. Leuk zijn ook de videoclips die de band door de jaren heen gemaakt heeft. Van het prille begin toen Ralf Scheepers de zang nog voor zijn rekening nam met de vreselijke blonde krullen en de Arnold Schwarzenegger spierbundels die hij ook graag laat zien, tot aan het latere werk waarbij de band veranderde in een kwartet en zij echt succesvol werden.

Een mooie evolutie die ook nog eens terugkomt in de Historay wat een overzicht in sneltreinvaart vanaf het moment dat Kai Hansen gaat zingen tot aan heden toe. Homevideos heten niet voor niets homevideos, en die wil je dus ook niet altijd zien. Hoe leuk je een band ook vindt. De kwaliteit van de Ďdocumentairesí is op sommige momenten dan ook bedroevend en draait dan ook meer om het gek doen voor de mensen thuis, of voor zichzelf stiekem hopende dat niemand dit ooit nog zal zien.

De dvd is natuurlijk vooral de moeite waard om het concert in Montreal wat er op te vinden is. De rest is met recht extra. Een mooie aanvulling in de collectie van elke Gamma Ray-fan of powermetalliefhebber die wel van een leuk dvdítje houdt.

Tracklist:
DVD1:
1. Welcome
2. Gardens of the Sinner
3. New World Order
4. Man on a Mission
5. Fight
6. Blood Religion
7. Heavy Metal Universe
8. Dreamhealer
9. Heart of the Unicorn
10. Fairytale (acoustic)
11. The Silence
12. Beyond the Blackhole
13. Valley of the Kings
14. Somewhere out in Space
15. Land of the Free 16. Rebellion in Dreamland
17. I Want Out
18. Send Me a Sign

DVD2:
Road Movie - Documentary from the Majestic North-American Tour 2006
Video clips: Space Eater, One with the World, Gamma Ray, rebellion in Dreamland, Send Me a Sign, Heavy Metal Universe, Eagle, Into the Storm
Wacken Open Air 2003/2006: One with the World, Last before the Storm, Rebellion in Dreamland, Heavy Metal Universe, Somewhere out in Space
Historay
Japan Acoustic

Score: 85 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 24 november 2008

Koop dit album in

Meer Gamma Ray:

[ Terug naar de Album Reviews ]