Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

From The Inside - Visions
Jaar van release: 2008
Label: Frontiers Records
From The Inside - Visions
Als ik de namen lees van Danny Vaughn (Tyketto) en Jimi Bell (House Of Lords) dan weet ik al wat me te wachten staat. Bij Frontiers hebben ze er een handje van om even in de grote pot te roeren en dan staat er weer een nieuw project. Zo ook hierbij; na Danny's fraaie Traveller album zat hij met de Frontiers-baas Grossi te babbelen om een project à la Tyketto en Journey opnieuw op te pakken; immers in 2004 had men een geroemd debuut uitgebracht. Zo geschiedde. De eerste zes songs schreven ze samen met keyboardist Eric Ragno, en de rest (op de laatste track na) werd aangeleverd door de broers Tom en James Martin (o.a. Khymera).

Danny's stem is zeer herkenbaar, en nog steeds loepzuiver en krachtig. Het songmateriaal (laten we zeggen de eerste helft) meet zich zeker met zijn vorige album; sterke, melodieuze songs met spetterend gitaarwerk van Jimi Bell. Als je naar uitschieters gaat zoeken dan kom ik al uit bij If It's Not Love, een prachtige en meeslepende ballad; dat kun je best aan meneer Vaughn toevertrouwen! Onwillekeurig komt de naam Stan Bush bovendrijven; ook Stan's albums zitten in die hoek met gedreven rocksongs die zeker radioairplay-gehalte hebben.

Luisteren we naar de tweede helft dan daalt wat mij betreft het niveau van de songs lichtjes. Het gedrevene gaat er een beetje af en ik vind het verschil zeer merkbaar. Niet dat het slecht is, maar het is gewoon minder. Juist bij deze tracks merk ik dat de productie een beetje vlak is. Daar waar Traveller sprankelend klonk, slaat hier op een gegeven moment vlakheid toe in de oortjes. Het venijn qua songmateriaal zit in de staart, waar Telemetry de strakke afsluiter is die dit album verdient.

Diegenen die blind kunnen varen op Vaughn, Tyketto en het debuut van dit project kunnen zich hier echt geen buil aan vallen. Prima rockplaat, met prima spetterend gitaarwerk van Jimi Bell; even wennen aan de productie maar al met al zeer genietbaar.

Tracklist:
1. Light Years
2. Making Waves
3. If It's Not Love
4. Listen To Your Heart
5. Love Is No Stranger
6. 21st Century
7. Days Of Hunger
8. Visions
9. Moment To Moment
10. One More Night In Heaven
11. Push Me Off
12. Telemetry

Score: 80 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 31 oktober 2008

Koop dit album in

Meer From The Inside:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Darker op 31-10-2008 om 15:09u
Score: 85 / 100

Idd een prachtplaat! hopelijk zal Vaughn er nog een aantal zoals deze maken!