Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-01-2021

Symphonity - Voice From The Silence
Jaar van release: 2008
Label: Limb Music Products
Symphonity - Voice From The Silence
De nieuwste power metal-sensatie komt dit keer uit Tsjechië en heet Symphonity. En een sensatie is het, want ze hebben met Voice From The Silence een indrukwekkend debuut gemaakt. Het heeft even geduurd voor gitarist en oprichter Libor Krivak, want hij is al sinds 1994 bezig om een leuke band op poten te zetten. Hij heeft het al eerder geprobeerd met bands als Otter en Nemesis, waarvan met de laatste in 2003 een cd genaamd Goddess Of Desire uit is gekomen. Maar met Symphonity lijkt hij eindelijk een echte band te hebben, die de power metal wel eventjes nieuw leven in zal gaan blazen. Als zanger heeft hij Olaf Hayer weten te strikken. Hem kennen we vooral van de solo-cd's van Luca Turilli. Het is goed te horen dat Olaf eindelijk eens voor een echte band kan zingen, want zijn majesteuze stem mag zeker gehoord worden.

Voice From The SIlence klinkt als een frisse wind door het doorgaans clichématige power metal-genre. De nummers houden zich aan de ene kant prima aan het stramien van supersnel, flitsend spel, grootse refreinen en tonnen melodie. Maar gelukkig worden we dit keer niet overspoeld met melodietjes en gitaarriffs die al miljoenen keren gebruikt zijn. De boel klinkt geïnspireerd en vooral avontuurlijk. Snelle nummers als Give Me Your Helping Hand en Gates Of Fantasy bevatten vele frisse ideeën en tjokvol details. Ook de up-tempo meezingers Bring Us The Light en Searching You zijn nummers die erg geslaagd zijn.

Hoewel Symphonity dus als een welkome verassing in het genre voorbij komt, weet de band tegelijkertijd het geheel vertrouwd te laten klinken. Fans van Stratovarius, Rhapsody en Helloween hebben er eindelijk eens een echt interessante nieuwe power metal-band erbij. Voice From The Silence is een sterk debuut en ik hoop dat de band in de toekomst meer van dit soort kwalitatief hoogstaande albums kan maken.

Tracklist:
1. La Morale Dell'Immorale
2. Give Me Your Helping Hand
3. Gates Of Fantasy
4. Bring Us The Light
5. Salvation Dance
6. The Silence - Memories (part I.)
7. The Silence – In Silence Forsaken (part II.)
8. The Silence - Relief Reverie (part III.)
9. Searching You
10. Evening Star
11. Afterlife

Score: 85 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 14 oktober 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Symphonity - Voice From The Silence
Reactie van da -Z- op 15-10-2008 om 02:17u
Score: 90 / 100

Goede band, draai dit album vaak in de auto. Zeker een aanrader voor iedereen die van goede powermetal houdt