Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Crown Of Thorns - Faith
Jaar van release: 2008
Label: Frontiers Records
Crown Of Thorns - Faith
Toen ik de naam Jean Beauvoir zag als zanger van deze band gingen mijn gedachten terug naar de vroege tachtiger jaren, waar een als indiaan opgetuigde muzikant met dezelfde naam deel uitmaakte van de toen geruchtmakende band The Plasmatics en later Voodoo X. Sterker nog: dat is een en dezelfde kerel. Vergis je niet, maar deze band is sinds de negentiger jaren al actief als melodieuze rockband die o.a. in Europa het podium deelde met Bon Jovi en Van Halen.

Laat ik zeggen dat Beavoir me verrast met zijn zangkunsten. Meeslepend, zuiver en functioneel. In Tommy Lafferty heeft de band ook geen verkeerde gitarist in huis. Dat blijkt wel tijdens opener Faith waar de klassieke rockvonken van af springen. Als het uitsluitend van dit soort vonken waren geweest op deze cd dan was ik hier erg blij van geworden. Maar het poppy beginnendeThe One gooide roet in het eten, en er kwamen nog wat gemiddelde ballads voorbij (Believe Me, All I Wanna Do en All Or Nothing) die dat werk wat verder afmaakten. Maar het kan ook lekker zwaar en log, zoals Rock Ready bewijst. Kortom, genoeg diversiteit maar de kwaliteit is niet stabiel.

Drie ballads op één rockschijf is wat veel van het goede, alhoewel ze aardig klinken. Maar per saldo is het vlees noch vis; er wordt geen keuze gemaakt tussen rock en pop, en daardoor verbleken de paar hoogstandjes op dit album. Jammer.

Tracklist:
1. Faith
2. All in My Head
3. Living in the Shadows
4. The One
5. Rock Ready
6. Believe Me
7. Nobody
8. Stay With Me
9. All I Wanna Do
10. Home Again
11. Alll or Nothing

Score: 76 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 10 oktober 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een Metalfan op 16-10-2008 om 15:17u

crown of thorns rinkelt bij mij hele andere belletjes.....