Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

31-10-2020

Die Apokalyptischen Reiter - Licht
Jaar van release: 2008
Label: Nuclear Blast Records

Die Apokalyptischen Reiter - Licht

Die Apokalyptischen Reiter zijn al geruime tijd op de goede weg. Hun reputatie groeit bij elk optreden die ze door heel Europa geven. Dat is zeker niet onterecht, aangezien ze de gave beschikken om een ontzettend vette show weg te geven. Zelf heb ik vorig jaar de kans gemist om ze op Huntenpop te zien spelen, maar na het beluisteren van de nieuwe plaat Licht ben ik in de toekomst zeker van plan om die misser weer goed te maken.

Nu is het ontzettend moeilijk om het geluid van Die Apokalyptischen Reiter samen te vatten, omdat dit simpelweg niet in een genre te proppen valt. Praktisch gezien is het een mix van alle hoofdgenres bij elkaar: death, thrash, black, folk, industrial en heavy metal. Dit maakt de muziek zo ongelooflijk lekker om naar te luisteren. Licht is hierop geen uitzondering. Ook met de nieuwe gitariste Lady Cat-Man (zij vervangt Pitrone, die uit desinteresse de band verliet red.) doet hier absoluut geen afbraak aan.

Het album start met, in mijn ogen, het beste nummer van de plaat: Es Werd Schlimmer. Het nummer ademt één en al kracht. De band zit vol met inspiratie, en dat zullen wij weten ook. Deze goede start zetten ze moeiteloos door met de nummers die volgen. Van bombastische en uptempo nummers tot langzame ballads. De variatie is ongekend goed. Elk nummer is weer een nieuwe verassing. Je weet immers niet wat je kunt verwachten. Dit houdt de spanning erin en blijft je daarom boeien.

Eigenlijk is er niet echt een groot minpunt te noemen. Het album houdt over de gehele lengte een zeer hoog niveau aan. Een absoluut teken van vakwerk van deze mannen en dame. De melodieuze en speelse riffs kennen constant een zeer hoog niveau. Het namelijk maakt geen verschil of ze agressief en snel of langzaam worden gespeeld. Met de uitstekende drums en het keyboardgeluid zit alles ook gewoon erg goed. Daarnaast is er een groot pluspunt voor zanger Fuchs. Zijn stem past zich moeiteloos aan bij elk nummer. Of hij nou schreeuwende klanken uit zijn strot wil krijgen, bombastische tonen of een cleane stem, hij is van alle markten thuis.

Die Apokalyptischen Reiter hebben met Licht een passend gevolg gegeven aan hun laatste album Riders Of The Storm. Dit kan wat mij betreft aan het eind van het jaar in mijn lijstje van top tien albums van 2008 terecht komen. Elke metalliefhebber zou hier zeker een poging aan mogen wagen. Want dit is gewoon geweldig materiaal.

Tracklist:
1. Es Wird Schlimmer
2. Auf Die Liebe
3. Wir Sind Das Licht
4. Nach Der Ebbe
5. Adrenalin
6. Der Elende
7. Heut’ Ist Der Dag
8. Wir Hoffen
9. Der Weg
10. Eind Lichtlein
11. Auferstehen Soll In Herrlichke

Score: 88 / 100

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 4 september 2008

Koop dit album in

Meer Die Apokalyptischen Reiter:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Die Apokalyptischen Reiter - Licht
Reactie van Tim op 04-09-2008 om 09:34u

Ik ben benieuwd, binnenkort eens gaan checken!

Die Apokalyptischen Reiter - Licht
Reactie van tankard op 04-09-2008 om 09:41u
Score: 78 / 100

openingsnummer is zoals ik dar graag hoor de rest van het album valt nog wat tegen staan best goede nummers op zoals wir hoffen of auf die liebe,maar met een paar goede nummers maak je geen top album
voor my het slechtste wat dar ooit heeft gemaakt maar drm geen slecht album
dit is gwn het logische vervolg op riders of the storm juist nog iets tragere songs

Die Apokalyptischen Reiter - Licht
Reactie van Hieronimus op 05-09-2008 om 11:40u

Auferstehen Soll In Herrlichkeit! Dat einde geeft me gewoon kippenvel. Bijzonder degelijke, lekkere plaat.

Die Apokalyptischen Reiter - Licht
Reactie van pos op 08-09-2008 om 10:40u
Score: 90 / 100

Juist het beste wat ze tot dusverre hebben uitgebracht. Geweldig album van een steeds beter wordende band.

Die Apokalyptischen Reiter - Licht
Reactie van Henri op 05-10-2008 om 18:40u
Score: 80 / 100

lekkere catchy songs vooral de intro en nach die ebbe vindt ik wel wat hebben waardevolle toevoeging tot mijn cd kast